Særnummer: 2. verdenskrigs spesialoppdrag

Histories nye, store spesialnummer om andre verdenskrig presenterer krigens dristigste spesialoppdrag – godt fortalt, spennende og rikt illustrert.

25. juni 2012 av Torsten Weper

Velkommen til Histories nye spesialnummer om de dristigste spesialoppdragene under andre verdenskrig.

Les artikkelen fra spesialnummeret: Kajakker senket Hitlers lasteskip


Vi har lært at andre verdenskrig ble utkjempet som en rekke blodige slag og storstilte invasjoner. Men krigens endelige utfall ble i nesten like høy grad avgjort av små grupper, menn som med forakt for døden dro på farlige spesialoppdrag bak fiendens linjer. Menn som anstrengte seg til det ytterste for å endre krigens gang og sikre en endelig seier.

I Histories nye, store spesialnummer legger vi de store strategiske manøvrene på slagmarken til side og presenterer noen av andre verdenskrigs mest halsbrekkende spesialoppdrag.

Vi følger blant annet i hælene på norske tungtvannssabotører som trosset alle odds og iskulden i Telemark for å spolere Hitlers atomdrømmer. Og vi er om bord i glideflyene når tyske elitesoldater går inn for landing i Gran Sasso-fjellmassivet for å befri fascistlederen Benito Mussolini.

Les artikkelen fra spesialnummeret: Kajakker senket Hitlers lasteskip


De 17 fantastiske historiene fra andre verdenskrig er utdrag fra magasinet Historie. Nå er de samlet i ett stort spesialnummer.

Les blant annet om:

  • Alliert frigjøringsaksjon: 512 soldater må reddes ut fra det okkuperte Jugoslavia.
  • Churchill sender 600 mann ut på selvmordstokt: Den britiske styrken skal seile et skip fylt av sprengstoff inn i en tysk havn og utløse detonasjonen.
  • Britisk flygerhelt slipper opp for ammunisjon – i stedet deler han et tysk bombefly i to før det rekker å bombe Buckingham Palace.
  • Den dagen Hitler skulle dø. Følg attentatmennenes forberedelser frem til 20. juli 1944 da den tyske obersten Stauffenberg plasserte en bombe ved Hitlers bord.
  • …og mye mer… God fornøyelse!

Innholdet fortsetter etter annonsen

Innholdet fortsetter etter annonsen