Mediene og befolkningen følte seg frastøtt og fascinert, og Haarmann poserte velvillig for pressen.

Varulven fra Hannover

I 1920-årene forsvinner en rekke unge menn i Tyskland. Samtidig dukker det opp flere renplukkede hodeskaller i elva Leine. Snart begynner det å gå rykter i Hannover om en blodtørstig varulv.

17-åring møter varulv i venterom

Den 17 år gamle Adolf Hannappel venter på toget. Han er syk, sulten og fryser i det iskalde venterommet på jernbanestasjonen i Hannover. Selv om Hannappel skal tilbringe en lang og kald novembernatt på en hard benk der, er han ved godt mot, for lykken har nettopp smilt til ham. I 1923 er arbeidsløsheten i Tyskland skyhøy, galopperende inflasjon gjør pengene verdiløse, og mange går sultne til sengs. Midt i alt dette har unge Hannappel vært så heldig å få en lærlingplass. I morgen skal han ta toget til sin nye mester. Endelig kan han se frem til regelmessige måltider og en myk seng å sove i.

Lokket med av en varulv


Fra bakerste rad i venterommet har to menn lenge sittet og sett på Hannappel. Nå reiser de seg, slentrer bort til tenåringen og kommer i snakk med ham. Den ene er en flott ung mann ved navn Hans Grans. Han er i begynnelsen av 20-årene. Den andre er en blankskurt og trinn herre på rundt 40, som lyder navnet Friedrich «Fritz» Haarmann. De tre ser ut til å finne tonen ganske raskt, og snart reiser den lille gruppen seg og forlater stasjonenn.

Lik skylles opp på breddene av elven Leine


Det er siste gang 17-åringen blir sett i live. Den unge Adolf Hannappel har møtt på en mann som snart skal bli kjent for å stå bak en rekke av Tysklands mest makabre forbrytelser i nyere tid. Hendelsene blir først kjent i offentligheten i 1924, da benrester etter mennesker skylles i land langs elva Leine i Hannover. Det viser seg snart at de 500 knoklene som politiet fisker opp fra elva, bare er begynnelsen på det som skal nøstes opp som den rene skrekkhistorien.

Du kan laste ned hele den grufulle historien om en av Tysklands verste seriedrapsmenn.

NB! Du må ha en profil på Historie for å laste ned artikkelen. Den er gratis å opprette, og det tar bare et øyeblikk. Når du klikker på nedlastingsknappen, får du mulighet til å opprette en profil.

Haarmann-sangen

Hør den fæle sangen som tyske foreldre brukte til skrekk og advarsel: “Warte, warte nur ein Weilchen“ (“Vent, vent nå bare litt”):

Kanskje du er interessert i