Velkommen til Historie nr. 11/2012

Les om Napoleons store feilgrep, om Marilyn Monroes mystiske selvmord og om hvordan OL i Berlin i 1936 fikk en hel verden til å juble for Nazi-Tyskland.

I Historie nr. 11 finner du blant mye annet de følgende historiene:

Napoleon begår sin største feil

Han har makten i det meste av Europa da han bestemmer seg for å gi den russiske tsaren en lærepenge. Med en hær på 500 000 mann trenger Napoleon inn i Russland – og innleder århundrets mest fatale krig. Bare 120 000 mann slipper levende hjem, og Napoleons trone vakler.

Olympisk mester i propaganda

Adolf Hitler brydde seg ikke det grann om sport, men da Berlin ble vertskap for OL i 1936, satte han alle kluter til. Gjestene skulle få oppleve et fredselskende og tolerant Tyskland – og utenlandske journalister falt for PR-løgnen.

Ble hun drept?

Tvilsomme vitner, forsvunne dokumenter og en mangelfull obduksjon. Etter 50 år hviler det fortsatt et slør av mystikk over Marilyn Monroes selvmord. Ifølge seiglivede rykter var filmstjernen offer for et komplott.

Slik får du tak i Historie

Kjøp magasinet i bladkiosker over hele landet. Prisen er bare kr. 79,90.

Du kan få tilsendt de neste par bladene også - du får to numre pluss en super velkomstpakke for bare kr. 39,50 pluss kr. 29,50 i ekspedisjon og porto. Les mer og bestill her.

Om Historie

"Vi vil vekke historien til live - i all dens gru og herlighet."
Tonny Vorm,
Sjefredaktør, Historie

Historie tar deg med tilbake til verdenshistoriens avgjørende øyeblikk - fra slagmarken til de dristigste oppdagerne og ingeniørenes store bragder. Fortiden vekkes til live, og du kan se nåtiden i et nytt perspektiv. Les mer om bladet.

Spanjolene høstet verdens rikdommer

Nytt blad: Bli med om bord på de spanske gullskutene som på 1500-tallet seilte på farefulle ferder mellom Amerika og kongens skattkammer i Spania.

Få et sett Bluetooth-hodetelefoner

Abonnér: Bestill to nummer av HISTORIE og få med et par lekre trådløse hodetelefoner. I alt bare kr 39,50 + porto og eksp.

Påmelding nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev hver uke fra Historie.

Meld deg på og motta:

  • De beste artiklene
  • De eldre, ennå aktuelle nyhetene
  • Ukens quiz

Gallup

Illustrert Vitenskap
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications