Nytt blad: Alle fryktet Japans Gestapo

I keiserens rike er militærpolitiet Kempeitai mer fryktet enn noen. Et ubetenksomt ord eller bare en mistanke kan bli fatalt. De som stemples som uforbederlige, sendes til Japans uhyggelige leirer for medisinske eksperimenter.

23. mai 2016

Diktatorenes barn var født til fiasko

Diktatorene regjerte med jernhånd. Men de fleste var også familiefedre, og barna deres vokste opp i skyggen av tyranniet. Enkelte ble like perverterte som sine kjødelige opphav, andre falt utenfor samfunnet, og bare én etterfulgte sin far.

Tenochtitlan overgikk spanjolenes villeste drømmer

Aztekernes hovedstad hadde imponerende tempelpyramider og et finmasket nett av kanaler, og det bugnende markedet trakk 60 000 handlende hver dag. Ifølge erobreren Hernán Cortés var byen et fortryllende syn i 1519. Likevel viste han ingen nåde.

Japans Gestapo skydde ingen midler

Alle fryktet Japans militærpoliti Kempeitai. Enheten viste ingen nåde i møte med sivile, motstandsfolk og krigsfanger i Det fjerne østen. Japanernes grusomheter hører til blant andre verdenskrigs verste forbrytelser, men nesten ingen ble straffet for ugjerningene.

Håndbok for vikingkvinnen

Mote, utroskap og hjemmeinnredning. Ut fra de islandske sagaene og arkeologiske funn er det mulig å rekonstruere hva enhver ung vikingkvinne måtte vite om livet som ventet henne.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Kanskje du er interessert i