Nytt blad: Blitskrig i Middelalderen

Tempelridderne var korstogenes elitesoldater. Beinhard trening lærte dem å angripe i tett formasjon, hamre gjennom motstanderens linjer og knuse all motstand. Ingen fiende kunne skremme ridderne – til gjengjeld sviktet ofte nervene hos deres allierte.

2. mai 2016

Nytt Historie ute nå!

I årets 8. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Hjemme hos Hitler

Berlin er Tysklands hovedstad, men Adolf Hitler foretrekker i lange perioder å regjere fra ferieboligen i Bayern. På Berghof installerer han seg med en krets av trofaste nazister, hunden Blondi og sin hemmelige livsledsager Eva Braun.

Lynkrig i Middelalderen

Tempelridderne var korstogenes mest profesjonelle kristne militærorden. De hadde en nedskreven kodeks med 686 regler som dikterte alle sider ved riddernes liv. I krig skulle de ri i tett formasjon, angripe fiendens linjer som en samlet enhet og fortsette kampen så lenge fanen deres vaiet over slagmarken.

Brann og skandaler skapte Big Ben

I 1834 banet storbrannen i det britiske parlamentet vei for Londons landemerke, Big Ben. Men byggingen ble en tung affære, for tidsplanen røk, uret gikk feil, og tårnets klokke sprakk flere ganger.

Lynsjing klynget opp og brent

Hvite borgere i sørstatene ville ikke vente på bøddelen når en svart skulle straffes, og de offentlige lynsjingene utviklet seg til rene folkefester. Men innbyggerne i byen Waco i Texas gikk for langt da de i 1916 bortførte en 17-åring fra retten for å klynge ham opp.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Kanskje du er interessert i