Nytt blad: Columbus' siste reise

Et tiår etter oppdagelsen av Amerika er Kristoffer Columbus en slagen mann. Han har tapt penger og blir latterliggjort for sine mislykkede oppdagelsesreiser. Den aldrende sjøfareren vil gjøre et siste forsøk på å finne sjøveien til India – koste hva det vil.

25. juli 2016

Nytt Historie ute nå!

I årets 12. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Tokyo brenner

Om kvelden 9. mars 1945 nærmer 334 amerikanske bombefly seg Tokyo. Snart skal napalm regne over den japanske hovedstaden og forvandle byen til et inferno av flammer der elver koker, stål smelter og mennesker blir forkullet på sekunder. Det er det mest dødelige bombeangrepet noensinne.

Bryllupsnatten var alle kvinners skrekk

I victoriatiden fikk nygifte britiske kvinner sitt livs sjokk på bryllupsnatten. Seksualundervisning fantes ikke, og den menneskelige forplantningen var et mysterium. En strøm av selvhjelpslitteratur gjorde bare saken verre.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Columbus bommer for fjerde gang

Ti år etter oppdagelsen av Amerika har Columbus’ titler, rikdom og ære druknet i fiaskoer. Men i 1502 åpner det seg en mulighet. Den aldrende sjøfareren vet at det blir hans siste sjanse til å finne sjøveien til India.

Oldtidens glemte supermakt: Hettittene

Bare Det gamle testamentet og noen få oldtidstekster omtaler hettittenes kongerike – ellers er riket glemt av historien. Først på 1900-tallet fant forskerne frem til den store sivilisasjonen som vokste frem i bronsealderens Tyrkia, og som gikk under i 1177 f.Kr., uten forklaring.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Kanskje du er interessert i