Nytt blad: Demoner på hesteryggen

På 1700-tallet inntok comanche-stammen den amerikanske prærien og skapte et vidstrakt imperium. Bak suksessen sto en hær av nådeløse krigere som var opplært i brutalitet fra de var små. Snart vendte de våpnene mot en ny fiende: vestens hvite nybyggere.

9. februar 2017

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 4. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Drømmen om den store jackpoten

Pengespill har i tusener av år hatt en magisk tiltrekning på folk. Én vinner, tusener taper, og likevel spiller vi igjen og igjen. Gambling-industrien var og er en fristende, farlig verden fylt med drukkenskap, svindel, vold og ulykkelige menneskeskjebner.

Agenter skal drepe Hitlers blonde bøddel, Heydrich

Tsjekkia er okkupert av nazistene, som kuer befolkningen med vold og henrettelser. Stattholderen Reinhard Heydrich føler seg så trygg at han kjører rundt ubeskyttet i en åpen bil. Den uforsiktigheten vil to SOE-agenter fra England utnytte til et attentat på åpen gate.

Få HISTORIE rett i postkassen

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Demoner på hesteryggen

Comanchene kunne ri som ingen andre, og ble utover 1700-tallet præriens nådeløse herskere. Fra barnsbein av lærte krigerne å terrorisere de hvite nybyggerne med tortur, drap og bortføringer. Imperiet deres, Comancheria, virket uovervinnelig – helt til de endte i et reservat.

Mongolenes tapte flåte

I 1281 stevner den mongolske herskeren Kublai Khans gigantiske flåte ut fra kysten av Korea. Målet er å innta Japan slik at khanens enorme rike kan bli enda større. Seieren ser ut til å være innen rekkevidde, men to ting har ikke mongolene tatt høyde for: det tropiske sommerværet og en gjeng slurvete skipsbyggere.

Kanskje du er interessert i