Nytt blad: Hitlers Stuka - døden kom ovenfra

Det tyske stupbombeflyet Stuka var utviklet til å kaste seg ned fra skyene i rasende tempo og treffe målet med uhyggelig presisjon. Resultatet var et inferno av ild, forvridd metall og gjennombrutte forsvarslinjer.

19. september 2016
Nytt Historie ute nå!

I årets 15. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

U.S. Marshals temmet det ville vesten

Ran og brutale mord hører til dagsorden i Indianerterritoriet. 200 U.S. Marshals blir i 1874 derfor satt til å rydde opp i kaoset. Blant de beinharde tjenestemennene er en tidligere slave, som ender med å arrestere og drepe flere lovløse enn noen annen.

Vår mann i Damaskus

Offisielt er han araber og heter Kamal. I virkeligheten er han jøde og spion for Mossad. Eli Cohen infiltrerer i 1960-årene maktens innerste sirkler hos erkefienden Syria. Ingen mistenker den ensomme israelske ulven – heller ikke den syriske presidenten, som kaller Eli sin venn.
Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Hitlers boksåpner: Stukaen

Hemmeligheten bak Hitlers blitskrig var flyvåpenet. Tyskernes beryktede Stuka-bombefly ryddet veien foran panserkolonnene, og fienden lærte raskt å frykte den uhyggelige lyden når Stukaene slapp seg ned fra himmelen. Stupbombeflyet ble symbolet på Luftwaffes overlegenhet.

Beijing: Støvete ruin ble verdens mektigste by

I 1406 fatter keiser Yongle en beslutning. Kinas hovedstad skal flyttes, fra det vakre og rike Nanjing til en forblåst utpost mot nord. Med kynisk besluttsomhet tvinger Yongle planen gjennom, og mot alle odds forvandler han Beijing til verdens største by.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Kanskje du er interessert i