Nytt blad: Kampen om Hitlers arv

Fra øst tromler Den røde armé inn i Berlin, mot vest er forsvarslinjene ved Rhinen brutt gjennom. Nazi-Tyskland er i oppløsning, og Hitler har tatt sitt eget liv. Men tre menn nekter å innse nederlaget. Göring, Himmler og Bormann har lenge stått i skyggen av føreren – nå griper de etter makten i det ødelagte landet.

13. juni 2016

Nytt Historie ute nå!

I årets 10. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Jack The Ripper spredte frykt i London

Det begynner med et brutalt drap og ender i et blodbad av makabre dimensjoner. En tilsynelatende usynlig drapsmann med en lang, spiss kniv går fritt omkring og overfaller minst fem prostituerte. Mannen kaller seg Jack the Ripper, men hvem han er, forblir et mysterium.

Le Mans-sjåførene kjørte fra reglene

Da startskuddet gikk for det franske 24 timers-løpet Le Mans for første gang i 1923, skulle det ha vært et kontrollert utholdenhetsløp med like muligheter for alle. Men like etter start lot de fartsfrelste sjåførene regler være regler og ga full gass på tross av farlige værforhold.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Nazitopper slåss om Tysklands ruiner

Den røde armé har omringet Berlin, og Nazi-Tyskland er i oppløsning. Men tre toppfolk rundt Hitler nekter å innse nederlaget. Göring, Himmler og Bormann har lenge stått i skyggen av føreren – nå griper alle sjansen til å overta det ødelagte landet. I april 1945 begynner et livsfarlig spill om makten.

Tyveri reddet den hvite mann fra malaria

I 1850-årene er malaria en konstant trussel mot Det britiske imperiet. Men verdens eneste kjente kur mot sykdommen – søramerikansk kinin – koster en formue. Løsningen blir å sende ut en ekspedisjon som skal stjele det uunnværlige legemiddelet.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Kanskje du er interessert i