Nytt blad: Kullgruven var helvetes forgård

Sammenrasninger, gasseksplosjoner og enorm slitasje på helsa. Arbeidet i Englands dype gruver var livsfarlig for mennene, kvinnene og barna som brøt kull til industrien.

4. juli 2016

Nytt Historie ute nå!

I årets 11. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Blodbadet ved Rzjev

Bare tjue mil fra Moskva har nazistene i 1942 forskanset seg ved byen Rzjev. Trusselen om et nytt angrep mot hovedstaden får Stalin til å beordre sin svekkede hær ut i en selvutslettende offensiv. Men tyskerne forsvarer seg så iherdig at russerne etter få måneder gir området omkring Rzjev et passende navn: «kjøttkverna».

Tre erkefiender delte Roma

Roma skryter av å være en republikk der folket bestemmer. Men det er tomme ord, for i

59 f.Kr. inngår Cæsar, Pompeius og Crassus en allianse og tar kontroll over riket. De tre sterke mennene samarbeider om å sikre seg makt og rikdom – enn så lenge.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Arbeiderne slet seg ut i mørket

På slutten av 1700-tallet strevde gruvearbeidere dypt under jorden for å utvinne det svarte kullet som var drivkraften bak industrialiseringen. Arbeidet ga familien mat på bordet, men for mange ble mørket i sjaktene det siste de så.

Jakten en på Onkel Skrue

En genial pengeutpresser leker katt og mus med tysk politi. Han er tilsynelatende en ekspert på tidsinnstilte bomber, radioteknikk og politiets arbeidsmetoder. Samtidig hangler en syk og blakk billakkerer seg gjennom tilværelsen. Hjernen hans er ødelagt av løsemidler. Ingen kan se hvordan de to historiene henger sammen.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Kanskje du er interessert i