Nytt blad: SAS spredte frykt bak fiendens linjer

Den britiske elitestyrken Special Air Service skapte kaos bak fiendens linjer i Nord-Afrika. I tungt bevæpnede jeeper drønnet soldatene inn på tyskernes luftbaser, raserte alt og forsvant ut i ørkenen. Hit and run-taktikken var en kjempesuksess frem til en januarnatt i 1943.

15. desember 2016

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 1. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

7 myter om Jesu fødsel

Kometer, oversettelsesfeil og en glemt vikingfest. Mange arkeologer, historikere og astronomer har prøvd å komme til bunns i hva som er sant og hva som er oppdiktet i Juleevangeliets beretning om jomfrufødselen i Betlehem. Det står klart at fortellingen må være et spørsmål om tro, for vesentlige deler av den stemmer ikke overens med den historiske virkeligheten.

Egyptiske prester sto på døgnet rundt

I oldtidens Egypt handlet alt om å gjøre de lunefulle og humørsyke gudene til lags. Når en gud tok bolig i sitt jordiske hylster, den guddommelige statuen, skulle prestene vaske statuen, kle på den og servere den all slags godsaker. Og innsatsen deres var helt avgjørende, for misfornøyde guder kunne ødelegge universet.
Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Spesialstyrke spredte frykt bak fiendens linjer

Uten varsel dukker en sverm av britiske jeeper opp på den tyske flybasen i Nord-Afrika. I løpet av noen heseblesende minutter skyter soldatene alle fly i brann før jeepene forsvinner ut i ørkenen igjen. Nok en gang har elitestyrken Special Air Service rettet et dødelig slag mot den tyske militærmakten.

Hemmelig fluktrute reddet slaver i sørstatene

Eksslaven Harriet Tubman vil tvinge sine tidligere slavepiskere i kne. Hun blir derfor med i et hemmelig nettverk som hjelper slaver i sørstatene med å flykte. Selv om hun vet at hun risikerer å havne i galgen, oppsøker hun svarte på bomullsmarkene og fører dem mot friheten i nord.

Kanskje du er interessert i