Nytt blad: Vikingenes nye York

Nordøst i England har en vikinghær inntatt byen York. De neste årene hersker vikingene over byen, som blir til et knutepunkt for handel. I de smale gatene høres lyden av håndverkernes verktøy og av all verdens tungemål.

12. oktober 2016

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 16. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

D-dagen sett med tyske øyne

Tyskerne har ventet i månedsvis på det uunngåelige angrepet. Langs kysten av Normandie er unge soldater klemt inne i små bunkere med altfor lite ammunisjon. En morgen stormer
plutselig allierte tropper mot dem. Tyskernes maskingevær braker løs, og stranden forvandles til et blodbad. Men snart innser de at alt håp er ute, og kampen handler nå bare om én ting: å overleve D-dagen.

Porno på papyrus - frekkere enn forskerne tillot

Da en 3000 år gammel papyrusrull med ville sex-scener dukket opp på et museum på 1800-tallet, ble den stuet unna med én gang. Dokumentet viste en side av det gamle Egypt som forskerne helst hadde vært foruten.

Vikingenes nye York

I år 866 erobrer en vikinghær byen York i det østlige England. I løpet av kort tid vokser byen til en blomstrende metropol. Handel og håndverk trives, og byen blir så viktig at selv de engelske herskerne kan se fordelen av å la vikingene være i fred.

Sokrates snakker seg selv i graven

Filosofen Sokrates er Atens mest omstridte mann. Noen kaller ham et geni, mens de fleste raser over de evinnelige spørsmålene hans. Sokrates gjør i en periode på rundt 40 år Atens gater usikre for folk som helst vil ha fred.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Kanskje du er interessert i