Nytt blad: Washington samlet en nasjon

George Washington var verken en stor politiker eller et geni på slagmarken – men pliktfølelsen og forakten for makt reddet USA og skapte fundamentet for klodens mektigste nasjon.

1. september 2016
Nytt Historie ute nå!


I årets 14. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Fem dagers fest og fyll i Aten

Den årlige festivalen for vinguden Dionysos var et overdådig spetakkel preget av teater, etegilder, seksuelle utskeielser – og mye politikk. Festivalen var også Atens vern mot borgerkrig.

Jakten på perfekte tenner

De var upraktiske, illeluktende og direkte motbydelige å se på. Likevel ble falske tenner siste skrik i den europeiske overklassen på 1700-tallet, og tannlegene ville gjøre alt for å tilby kundene et kunstig smil. Gebissets pionerer skydde ingen midler – verken svindel, likplyndring eller drap.
Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

George Washington: Mannen som nektet å bli konge

USAs hovedstad er oppkalt etter ham, og han regnes som amerikanernes største helt, men
George Washington var verken en stor politiker eller et geni på slagmarken. Han sluttet tidlig på skolen og ble rik på slavenes slit. Hans største prestasjon var å unngå å la seg friste av maktens sødme.

Tonedøv diva trakk fulle hus

Florence Foster Jenkins massakrerte verker av Mozart, Strauss og mange flere. Men sangerinnens mange beundrere elsket henne likevel, for Jenkins opptrådte med en livsglede som smittet over på alle.
Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Kanskje du er interessert i