Velkommen til Historie nr. 11/2012

Les om Napoleons store feilgrep, om Marilyn Monroes mystiske selvmord og om hvordan OL i Berlin i 1936 fikk en hel verden til å juble for Nazi-Tyskland.

16. juli 2012

I Historie nr. 11 finner du blant mye annet de følgende historiene:

Napoleon begår sin største feil

Han har makten i det meste av Europa da han bestemmer seg for å gi den russiske tsaren en lærepenge. Med en hær på 500 000 mann trenger Napoleon inn i Russland – og innleder århundrets mest fatale krig. Bare 120 000 mann slipper levende hjem, og Napoleons trone vakler.

Olympisk mester i propaganda

Adolf Hitler brydde seg ikke det grann om sport, men da Berlin ble vertskap for OL i 1936, satte han alle kluter til. Gjestene skulle få oppleve et fredselskende og tolerant Tyskland – og utenlandske journalister falt for PR-løgnen.

Ble hun drept?

Tvilsomme vitner, forsvunne dokumenter og en mangelfull obduksjon. Etter 50 år hviler det fortsatt et slør av mystikk over Marilyn Monroes selvmord. Ifølge seiglivede rykter var filmstjernen offer for et komplott.

Slik får du tak i Historie

Kjøp magasinet i bladkiosker over hele landet. Prisen er bare kr. 79,90.

Du kan få tilsendt de neste par bladene også - du får to numre pluss en super velkomstpakke for bare kr. 39,50 pluss kr. 29,50 i ekspedisjon og porto. Les mer og bestill her.

Kanskje du er interessert i