Velkommen til Historie nr. 12/2012

Les hvordan Martin Luther klarte å spre sine religiøse tanker over hele Europa. Glem ikke beretningen om den katastrofale beleiringen av broen ved Arnhem, og få med deg de beste triksene til utbryterkonger Houdini.

I Historie nr. 12 finner du blant mye annet de følgende historiene:

Europa i flammer

Martin Luther oppdaget at paven fordreide Guds ord og levde i luksus. I 1517 innledet den unge munken oppgjøret med den katolske kirken, og snart spredte tankene hans seg over Europa som ild i tørt gress.

Nedtelling til katastrofen

Broen i Arnhem var innfallsporten til Tyskland. I 1944 skulle en gruppe britiske fallskjermjegere innta og holde den viktige broen i påvente av Montgomerys hovedstyrke. Men timene gikk, og ingen hjelp kom. Britene var overlatt til seg selv i en desperat kamp.

Houdini avslørt!

Utbryterkongen Houdini kunne komme seg løs fra alle håndjern og tvangstrøyer. Til og med et melkespann kom han ut av. Vi avslører hans beste triks.

Slik får du tak i Historie

Kjøp bladet i kiosker over hele landet. Prisen er bare kr 62,95.

Du kan også bestille abonnement på nye utgivelser - du får 2 numre og en flott velkomstpakke for bare kr 39,50 + kr 29,50 i ekspedisjonsgebyr. Les mer og bestill her.

Om Historie

“Vi vil vekke historien til live - i all dens gru og herlighet”.
Tonny Vorm,
Sjefredaktør, Historie

Historie fører deg tilbake til verdenshistoriens avgjørende øyeblikk - fra slagmarken til de dristigste oppdagernes og ingeniørenes store bragder. Fortiden vekkes til live, og du ser nåtiden i et nytt perspektiv. Les mer om bladet.

Påmelding nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev hver uke fra Historie.

Meld deg på og motta:

  • De beste artiklene
  • De eldre, ennå aktuelle nyhetene
  • Ukens quiz

Gallup

Illustrert Vitenskap
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications