Ny teori: Egypts dronning Kleopatra ble drept

Historien er kjent: Knust over sin elskede Marcus Antonius' død begår Kleopatra selvmord med et slangebitt. Men en ny teori sår tvil om historien.

3. november 2014

Den amerikanske kriminologen Pat Brown argumenterer i en ny bok for at Egypts dronning Kleopatra i virkeligheten ikke begikk selvmord med en slange, slik historikere og forskere hittil har antatt.

Slangegift kan ikke ha drept Kleopatra


Pat Brown har brukt sine evner innenfor kriminologi og såkalt criminal profiling til å gjennomgå oldtidens kilder om Kleopatras død, og mener at det ikke fins belegg for den gamle fortellingen.

Hun har blant annet funnet frem til at slangen som Kleopatra og hennes to tjenestepiker skulle ha begått selvmord med, i virkeligheten ikke hadde gift nok til å drepe dem, og slett ikke så raskt som kildene påstår.

Det ville også, ifølge Pat Brown, være ulikt Kleopatra å begå selvmord. Dronningen hadde nemlig før vist sin vilje til å kjempe til det siste. Derfor konkluderer Pat Brown at Kleopatra i stedet ble drept.

Hvem sto bak drapet på Kleopatra?


Finn ut hvem Pat Brown mener sto bak drapet på Kleopatra, og les hva en ledende ekspert mener om Browns teori i artikkelen fra Historie nr. 17/2014.

NB! Du må ha en profil på Historie for å laste ned artikkelen. Det er gratis å opprette og tar bare et øyeblikk. Når du klikker på nedlastingsknappen får du mulighet til å opprette en profil.

Kanskje du er interessert i