I 21 måneder fordrev mannskapet tiden med sang og spill mens skipet satt fast i isen. 12. juni 1881 sank det og overlot mennene til den harde arktiske naturen.

The Herald sto bak katastrofal polarekspedisjon

Leserne slukte artiklene om en ekspedisjon til Nordpolen som fant sted i 1879-1882. Avisen New York Herald hadde finansiert turen og fikk fullt utbytte - selv om deltakerne aldri nådde Nordpolen.

Artikler om ekspedisjon slo an

De døde av sult, utmattelse og kuldeskader. 20 av 33 menn kom aldri hjem etter at de la ut med skipet USS Jeannette på ekspedisjon til Nordpolen i 1879. Reisen var finansiert av rikmannen James Gordon Bennett jr., som eide avisen New York Herald. Ekspedisjonen slo feil, men artikler om mennenes prøvelser på isen solgte godt med aviser.

New York Herald hadde også finansiert flere av Henry Stanleys ekspedisjoner til Afrika. Blant annet den berømte turen i 1871, da han fant David Livingstone.

Les om hele den skjebnesvangre ekspedisjonen til Nordpolen i Historie nr. 3/2015.

NB! Du må ha en profil på Historie for å laste ned artikkelen. Den er gratis å opprette, og det tar bare et øyeblikk. Når du klikker på nedlastingsknappen, får du mulighet til å opprette en profil.

21. des. 1881:

De overlevende fra ekspedisjonen til Nordpolen forteller om overlevelseskampen.

19. april 1882:

Skipet Rodgers var sendt ut for å lete etter den forsvunne ekspedisjonen, men brant opp på veien.

27. april 1882:

Leserne får innsikt i kaptein De Longs dagboksnoter. Han døde i Nord-Sibir i oktober 1881.

Kanskje du er interessert i