Bilde av soldat under verdenskrigen

Andre verdenskrig

Fordyp deg i de store dramaene fra andre verdenskrig. Få alle beretningene om krigens største slag og de dristigste operasjonene, og kom krigens hovedpersoner nærmere innpå livet. Vi gir deg overblikket over begivenhetenes gang under 2. verdenskrig.
Bilde av Hitler som heiler i 1939

Krigens hovedpersoner

2. verdenskrig er bl.a. preget av en rekke sterke personligheter. Nazi-Tyskland så opp til den karismatiske føreren Adolf Hitler, Storbritannia hadde en hardfør engelsk bulldog i form av Winston Churchill, og Sovjetunionen ble ledet av stålmannen Josef Stalin. Lær mer om verdenskrigens store personligheter her.
Barn som vinker og hyller nazismen og Det tredje rike

Det tredje riket

Adolf Hitler klarte å bygge en stat der nazistisk ideologi sto i sentrum. Les mer om hvordan Hitler og nazistene lyktes med å påvirke den tyske befolkningen og hvordan Det tredje rike ble til.
Bilde av Brandenburger Tor og Pariser Platz etter bombingen av Berlin i 1945

Nazi-Tysklands fall

I 1943 vender krigslykken for Tyskland da nazistene blir slått tilbake på Østfronten. Plutselig begynner de å tape flere avgjørende slag, noe som gir de allierte ny tro på at de kan vinne verdenskrigen. Her får du vite mer om hva som faktisk førte til Nazi-Tysklands fall, og du får et innblikk i de siste dagene av 2. verdenskrig.