Alfred Hitchcocks dokumentarfilm om overgrepene i nazistenes konsentrasjonsleire har vært glemt i 70 år - nå vises en dokumentar om filmen på tv verden over.

Alfred Hitchcocks glemte film om befrielsen av kz-leirene

27. januar 2015 er det 70 år siden Auschwitz ble befridd. I denne forbindelse viser NRK2 en dokumentar om Alfred Hitchcocks film om befrielsen av konsentrasjonsleirene. Filmen ble aldri vist, men nå, 70 år senere, er den fullført.

20. januar 2015

Hitchcocks eneste dokumentarfilm

Da andre verdenskrig sluttet, ble Alfred Hitchcock bedt om å lage en film om forbrytelsene i de nazistiske konsentrasjonsleirene. Av politiske årsaker ble filmen aldri ferdigstilt, men etter 70 år er den nå komplett og restaurert av eksperter ved "Imperial War Museum" i London. På 70-årsdagen for befrielsen av Auschwitz viser NRK2 en dokumentarfilm om hvordan Hitchcocks film ble til.

Filmen "Møtet med dødsleirene" ble regissert av André Singer og samprodusert med danske krefter. I filmen møter vi blant annet noen av fotografene som filmet fortidens redselsscener. Man har til og med funnet noen av ofrene som ble filmet bak piggtråden i Hitchcocks opprinnelige opptak.

Her kan du se filmene

Dokumentarfilmen blir vist i en rekke land over hele verden, og i Norge kommer den på NRK2 27. januar kl 22.50. Deretter kan du se den gratis på nrk.no


Kanskje du er interessert i