Eva Brauns truse solgt på auksjon

Interessen var stor da et britisk auksjonshus satte Eva Brauns undertøy til salgs. Men både kjøper og selger foretrakk å være anonyme.

Den lyserøde trusen er sydd av silke og har Eva Brauns monogram.

© Humbert & Ellis Auctioneers

En anonym samler har kjøpt en lyserød silketruse som tilhørte Adolf Hitlers elskerinne Eva Braun.

Den sirlig broderte dametrusen, som bærer Eva Brauns monogram “EB”, ble solgt for kr. 41 000. Samme kjøper skaffet seg også en av Brauns nattkjoler for ca. kr. 28 000 på auksjonen.

Eva Brauns monogram “EB” er brodert på trusen. Det er det eneste som knytter trusen til Hitlers berømte elskerinne.

© Humbert & Ellis Auctioneers

Ting fra 2. verdenskrig er evig populært

Jonathan Humbert, som eier Humbert & Ellis Auctioneers, kaller ifølge flere medier klesplaggene for “sannsynligvis de mest usedvanlige gjenstandene” han noensinne har solgt.

“Det er fortsatt en umettelig interesse for ting som har tilhørt høytstående personligheter fra 2. verdenskrig,” forklarer han.

Eva Brauns nattkjole ble også solgt på auksjonen. Den gikk for ca. 28 000 kr

© Humbert & Ellis Auctioneers

##

Muligens stjålet fra Hitlers sommerhus

Ifølge auksjonshuset stammer de solgte klærne fra en stor europeisk samling, men med salget fulgte ingen forklaring på hvor trusen og nattkjolen stammer fra. Merker på begge tøystykkene viser at de er sydd i Bayern i 1944.

De intime klærne er muligens stjålet fra Hitlers sommerresidens Berghof, som ligger i Bayern. Berghof ble inntatt av allierte soldater i mai 1945, og mange gjenstander fra residensen ble "befridd" av soldatene og siden solgt.

Hitler og Eva Braun tilbrakte lange perioder i Berghof. De to hadde møtt hverandre allerede i 1929, da Eva Braun var bare 17 år. Hitler giftet seg med henne den 28. april 1945.