Fly fra Luftwaffe lå skjult i fjellhule

Et bombefly fra Nazi-Tysklands Luftwaffe er blitt oppdaget i Pyreneene i Frankrike. Flyet slo inn i en fjellvegg under andre verdenskrig og ble senere kastet ned i en fjellhule av en rasende befolkning.

Flyvraket ble funnet på bunnen av en 90 meter dyp hule.

Bombefly fra Luftwaffe funnet i fjellhule

En gruppe franske arkeologer, huleklatrere og flyentusiaster har funnet vraket av et tysk bombefly fra andre verdenskrig. Flyet, et Dornier Do 217 K, lå på bunnen av en stor hule i den franske delen av Pyreneene.

Ifølge et av gruppens medlemmer, Gilles Collaveri, er funnet helt unikt:
«Det fins ingen­ Dornier 217-fly igjen i verden, og vrakdelene har vært beskyttet mot regn, så vi fant dem i utrolig god stand», forklarer Collaveri.

To fly fra Luftwaffe styrtet i 1944

Blant flydelene som er funnet er deler av vingen, ammunisjon og besetningens oksygenflasker. Ifølge Collaveri, som bor i området, stammer vrakdelene fra det ene av to tyske bombefly som styrtet i Pyreneene en juninatt i 1944. En uke før hadde de allierte gått i land i Normandie, og tyske tropper kjempet for å holde fienden tilbake. Bombefly ble sendt ut fra Toulouse i Sør-Frankrike for å bombe de alliertes skip utenfor havnebyen Cherbourg i nord. På tilbakeveien fløy to av flyene ved en feiltakelse inn i fjellsiden. Alle de åtte besetningsmedlemmene ble drept.

Lokalbefolkningen klarte seg godt uten Luftwaffe

Det ene flyet ble straks fjernet av den tyske hæren, mens det andre ble liggende. Da krigen var over, besluttet folk på stedet­ å kaste det ned i hulen­ for å bli kvitt vraket­ og minnene.

Ifølge Gilles Collaveri vil flydelene nå bli sendt til interesserte tyske og franske­ museer.