Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hellas' statsminister Alexis Tsipras legger press på Tyskland. Han mener at de fortsatt står i gjeld til grekerne etter ødeleggelsene under andre verdenskrig.

Krig - Andre verdenskrig

Hellas vil ha Tyskland til å betale for Hitlers krig

Den greske regjeringen krever at Tyskland betaler for skadene som nazistene gjorde på landet under andre verdenskrig. Det kan dere bare glemme, er svaret fra tyskerne.

Tyskerne må betale for Hitler

Den greske regjeringen har bedt Tyskland om å betale erstatning for ødeleggelsene Hitlers tropper påførte Hellas under 2. verdenskrig. Hvis tyskerne nekter, vil grekerne ta saken videre i EUs politiske og juridiske instanser.

“Vi vil følge saken til dørs”, sier den greske statsministeren Alexis Tsipras.

“Hellas og det greske folket kommer verken til å glemme sin historie eller nazistenes krigsforbrytelser og massakrer”.

Grekerne fikk penger i 1960

En arbeidsgruppe i parlamentet og gresk høyesterett har beregnet at Tyskland fortsatt skylder 278,7 milliarder euro – som er litt mer enn summen på 240 milliarder euro som Hellas skylder EU.

Også i fjor krevde grekerne at tyskerne skulle betale krigsskadeerstatning. Den gang nektet Tyskland, og argumenterte med at grekerne fikk 115 millioner D-mark i erstatning i 1960, mot at de ikke skulle komme med flere krav i fremtiden.

Minister nekter å betale

Den tyske økonomiministeren Gabriel Sigmar kaller det greske kravet “dumt” og understreker at alle spørsmål om krigsskadeerstatning allerede er avklart.

Men statsminister Tsipras holder fast i at kompensasjonen i 1960 bare var til ofrene for nazistenes forbrytelser. Infrastrukturen som ble ødelagt under krigen, har tyskerne ennå ikke betalt for.

Hvis Tyskland ikke betaler, kan myndighetene bli nødt til å beslaglegge tyske eiendommer i Hellas, slår Tsipras fast.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul