Aprilsnarr: Nå er det bevistat Hitler flyktet til Argentina

I følge en historikere har en en argentinsk bonde funnet det endelige beviset på at Adolf Hitler bodde i Argentina.

I følge professor Bill Trevor skiftet Hitler ofte identitet, og måtte derfor endre både utseende og navn. Han vil imidlertid først avsløre hvilket navn som står i passet som har blitt funnet for nylig under tirsdagens pressekonferanse.

I går publiserte vi en nyhet om at Hitlers pass hadde blitt funnet i Argentina, og at en professor anså det som bevis på at Føreren flyktet til det sør-amerikanske landet etter 2. verdenskrig.

Men nå må vi nok innrømme at artikkelen ikke var sann. Det var en aprilsnarr.

__

Nå mener historikere at de har løst en av verdenshistoriens største mysterier. En bonde i nærheten av den sørlige delen av Andesfjellene har nemlig gjort et banebrytende funn på låven sin. Han har, i følge politidirektør i Buenos Aires Santiago Viacava, funnet et pass som tilhørte Føreren:

"Jeg er ikke et sekund i tvil om at dette var Hitlers pass. Passet er stemplet den 23. mars 1950. Derfor vet vi at Hitler var i live på dette tidspunktet, og ennå viktigere: Nå vet vi med sikkerhet at Hitler kom til Argentina".

Funnet understøttes av en rekke FBI-dokumenter fra 1945. Her advares det om at Adolf Hitler og Eva Braun mest sannsynlig hadde gått i land i Argentina. Den 28. juni 1945 ble det observert en ubåt utenfor den argentinske kysten, og de to passasjerene - en tysk offiser og en kvinne – gikk av ubåten.

Historiker støtter opp

Bill Trevor, professor ved Arizonas Statsuniversitet, har siden 1970-tallet forsket på Hitlers forsvinning, og han støtter opp om uttalelsen til Viacava. Han er med andre ord enig i at det er snakk om Førerens pass, og han har også et forslag til hvorfor passet ble funnet på låven:

"Min antakelse er at Hitler flere ganger har kvittet seg med passet sitt, for deretter å få et nytt. Han må jo ha vært klar over at alle etterretningstjenester lette etter ham, og derfor måtte han hele tiden skifte identitet".

Hitler fikk hjelp

Ifølge Trevor har Hitler ikke selv kunne skaffe seg nye pass, og derfor mener han at Føreren fikk hjelp utenfra:

"Vi vet fra gamle FBI-dokumenter at en ukjent argentiner hjalp Hitler og Eva Braun fra ubåten og til en by hvor de kunne gjemme seg. Det er godt mulig at dette er den samme mannen som fram til hans død forsynte Hitler med nye pass og identiteter."

Tirsdag den 5. april kl. 11.00 vil politiinspektøren vise passet fram til pressen på Arizonas Statsuniversitet. Da vil også de ytterlige detaljene om passet og Hitlers antatte bosetting i Argentina etter 2. verdenskrig, avsløres.

I flere FBI-dokumenter opplyser politiet om en ubåt som i 1945 visstnok hadde satt av Adolf Hitler og Eva Braun i Argentina.

© National Archive