Galleri: Se Hitlers malerier

Adolf Hitler hadde en inderlig drøm om å bli kunstner. Han elsket å male og var svært produktiv i unge år. Da han var 18 år, flyttet han til Wien og håpet å bli tatt opp ved kunstakademiet, men på tross av upåklagelig iherdighet, klarte han aldri det. En stor del av hans produksjon ble funnet etter andre verdenskrig - noen av maleriene er blitt solgt på auksjoner, mens andre fortsatt er beslaglagt av amerikanske myndigheter.

© Wikipedia

Jomfru Maria med Jesusbarnet.

I 1913 malte Adolf Hitler dette bildet som viser en religiøs side ved føreren som han senere la langt bak seg.

© Wikipedia

Slottet Neuschwanstein

Dette maleriet ble solgt på en auksjon i Nürnberg i 2015 - og gikk for 100 000 euro til en kinesisk kjøper. Motivet er Ludwig 2.s slott Neuschwanstein som i dag er en populær turistattraksjon i Tyskland.

Slottet ble bygd i det 19. århundret og skal visstnok ha inspirert skaperne bak Askepotts slott i Disneyland.

© Wikipedia

Vase med blomster

Også dette maleriet fra 1912 ble lagt frem ved auksjonen i Nürnberg med en utropspris på ca. 27 000 euro. Men uvisst hvorfor ble maleriet trukket tilbake og ikke solgt.

© Wikipedia

Det gamle rådhuset

Hele 130 000 euro ble dette maleriet av rådhuset i München solgt for på en auksjon i 2014.

Maleriet fra 1914 var blitt verdivurdert til minst 50 000 euro og ble solgt sammen med den opprinnelige kjøpskvitteringen samt et undertegnet brev fra Hitlers adjtant, Albert Bormann.

© Wikipedia

En gårdsplass i Münchens gamle bydel

I 1914 bodde Hitler i München, og han brukte store deler av sin tid på å male. Han likte aller best å male bygninger, og fikk da også høre ved opptaksprøven til kunstakademiet at han kunne bli en glimrende arkitekt, men altså ikke billedkunstner.