AP/Ritzau Scanpix/Shutterstock

Har Hitler slektninger i live?

Den eneste Hitler som fikk barn, hadde ikke mye til overs for sin beryktede onkel.

Den tyske diktatoren Adolf Hitler hadde ingen barn, og når tre eldre menn i New York dør om noen år, vil alle genetiske spor etter Hitler-familien være utslettet. Som barn av William Patrick Hitler – sønn av Adolf Hitlers halvbror Alois – er de tre mennene nemlig de siste slektningene til Føreren som er i live.

William Patrick Hitler bodde i Tyskland på 1930-tallet, men hadde et dårlig forhold til Hitler, som omtalte William som "min avskyelige nevø".

William Patrick Hitler kjempet for USA mot Tyskland under 2. verdenskrig.

© AP/Ritzau Scanpix

I 1939 reiste nevøen til USA, hvor han endret sitt beryktede etternavn til Stuart-Houston og distanserte seg offentlig fra nazismen. William Patrick Stuart-Houston forsørget seg blant annet ved å holde foredrag med tittelen “Hvorfor jeg hater min onkel”. Senere vervet han seg til den amerikanske hæren og deltok i 2. verdenskrig.

VIDEO – Se William Hitler fordømme sin beryktede onkel:

Video

Etter krigen giftet William Patrick Stuart-Houston seg og bosatte seg i en liten by utenfor New York. Han fikk fire sønner og levde et liv i anonymitet.

En av sønnene døde i en bilulykke i 1989, mens de resterende tre i dag er i alderen 56-72 år. En er en pensjonert sosialrådgiver, mens de to andre driver et gartneri sammen. Ingen av dem har vært gift eller fått barn.

De siste i Hitler-familien skjulte sin slektshistorie for venner og bekjente, men en britisk journalist oppsporet dem for rundt 20 år siden. De tre har ikke ønsket å kommentere sin beryktede slektning.