Har Hitler slektninger i live?

Den eneste Hitler som fikk barn, hadde ikke mye til overs for sin beryktede onkel.

Den eneste Hitler som fikk barn, hadde ikke mye til overs for sin beryktede onkel.

AP/Ritzau Scanpix/Shutterstock

Den tyske diktatoren Adolf Hitler hadde ingen barn, og når tre eldre menn i New York dør om noen år, vil alle genetiske spor etter Hitler-familien være utslettet. Som barn av William Patrick Hitler – sønn av Adolf Hitlers halvbror Alois – er de tre mennene nemlig de siste slektningene til Føreren som er i live.

William Patrick Hitler bodde i Tyskland på 1930-tallet, men hadde et dårlig forhold til Hitler, som omtalte William som "min avskyelige nevø".

William Patrick Hitler kjempet for USA mot Tyskland under 2. verdenskrig.

© AP/Ritzau Scanpix

I 1939 reiste nevøen til USA, hvor han endret sitt beryktede etternavn til Stuart-Houston og distanserte seg offentlig fra nazismen. William Patrick Stuart-Houston forsørget seg blant annet ved å holde foredrag med tittelen “Hvorfor jeg hater min onkel”. Senere vervet han seg til den amerikanske hæren og deltok i 2. verdenskrig.

VIDEO – Se William Hitler fordømme sin beryktede onkel:

Etter krigen giftet William Patrick Stuart-Houston seg og bosatte seg i en liten by utenfor New York. Han fikk fire sønner og levde et liv i anonymitet.

En av sønnene døde i en bilulykke i 1989, mens de resterende tre i dag er i alderen 56-72 år. En er en pensjonert sosialrådgiver, mens de to andre driver et gartneri sammen. Ingen av dem har vært gift eller fått barn.

De siste i Hitler-familien skjulte sin slektshistorie for venner og bekjente, men en britisk journalist oppsporet dem for rundt 20 år siden. De tre har ikke ønsket å kommentere sin beryktede slektning.