Hitler: Familiealbum med svarte får

Adolf Hitler gikk langt for å skjule familien sin for offentligheten. Dels fordi han ønsket å fremstå som føreren som utelukkende levde for det tyske folk. Og dels fordi familien Hitler langt ifra levde opp til nazistenes ariske idealer.

Nevø: Drev utpressing

William Patrick Hitler var barn av Hitlers halvbror Alois og irske Bridget Dowling. Da Hitler kom til makten i Tyskland, flyttet han til Berlin og brukte etternavnet til å dra damer.

I et forsøk på å temme den unge playboyen skaffet Hitler ham jobb i nasjonalbanken, men lønnen kunne ikke finansiere Williams livsstil. Da truet han onkelen med å avsløre «belastende familiehemmeligheter». Hitler fikk kalde føtter og punget ut.

William forlot Tyskland før andre verdenskrig, og slo seg ned i USA. Der ble han brukt i propagandakrigen mot Hitler.

Søster: Tvunget i skjul

Paula Wolf var i førerens øyne en svak kvinne, og han tvang henne til å skifte etternavn til «Wolf».

Paula ville ikke skjule slektskapet, og benyttet seg av brorens navn til blant annet å true til seg et hus.

Hitler likte heller ikke Paulas forlovede, og sørget for at han ble sendt til østfronten.

Halvbror: Dømt for tyveri

Alois Hitler jr. slo seg opp som tvilsom forretningsmann.

Han ble dømt for blant annet tyveri og bigami, og kjørte flere serveringssteder i grøften før han i 1934 åpnet en kro i Berlin. Hitler ga ham startkapital, og innehaverens slektskap med føreren gjorde stedet populært blant nazister.

Da Alois' jødiske utleier ikke ga ham tillatelse til å utvide vertshuset, fikk han kontaktene sine høyt oppe i nazistpartiet til å kaste gårdeieren ut av Tyskland.

Fjern slektning: Drept av nazistene

Aloisia Veit var den viktigste grunnen til at Hitler var så oppsatt på å holde familien unna offentligheten. Hun led av schizofreni, og var i årevis lenket til sengen på ulike psykiatriske sykehus.

Da ledelsen i nazistpartiet hørte rykter om psykisk sykdom i førerens familie, ble Aloisia innrullert i det såkalte eutanasiprogrammet, der funksjonshemmede og psykisk syke ble drept.

I desember 1940 ble Aloisia gasset i hjel, 49 år gammel. Det er fremdeles uklart om Hitler selv visste at slektningen hans ble drept.

Niese: Drevet til selvmord

Adolf Hitler nøt samværet med niesen Geli. Enkelte historikere mener de to hadde et seksuelt forhold.

Angela Maria «Geli» Raubal var svært nært knyttet til Hitler, som kalte henne sitt «livs kjærlighet». I 1929 installerte føreren 20 år gamle Geli i leiligheten sin i München, og holdt henne under nøye oppsyn.

Den unge kvinnen fikk ikke omgås jevnaldrende, og var alltid overvåket av et par partimedlemmer. Etter hvert ble innesperringen for mye for henne, og i september 1931 begikk Geli selvmord ved å skyte seg i hjertet.

Dødsfallet gikk svært hardt inn på Hitler, som hengte bilder av henne på kontoret, og lot rommet hennes stå urørt i årevis. Ifølge førerens nærmeste kom han aldri helt over Gelis død.

Halvsøster: Hatet Hitlers elskerinne

Angela Raubal var husholderske på Hitlers landsted i Obersalzberg, som hun ville gjøre til et pilegrimsmål for førerens tilhengere.

Da naboer klaget over de mange tilreisende, brukte Angela forbindelsene sine til å få dem arrestert.

Angela hadde et nært forhold til halvbroren Adolf, men hatet elskerinnen hans, Eva Braun. Hitler valgte Eva, og kuttet kontakten med Angela.

Nevø: Hitlers yndlingsnevø

Heinrich «Heinz» Hitler var glødende nazist og Hitlers yndlingsnevø.

Han gikk på et fornemt militærakademi for å bli offiser, og da Tyskland erklærte krig mot Sovjetunionen, ble han sendt til østfronten.

l0. januar l942 ble han tatt til fange av Den røde armé. På grunn av slektskapet med Hitler ble han behandlet svært brutalt, og han døde etter noen måneder som følge av torturen under de endeløse forhørene.