Hitler og de andre kurerene moret seg med hunden Fuchsl i hovedkvarteret.

Korporal Hitler var hysterisk psykopat

Adolf Hitler deltok som frivillig i den tyske hæren under første verdenskrig, men var langt fra noen helt. Mot slutten av krigen fikk han diagnosen psykopat med symptomer på hysteri.

2. mai 2014

Hitler var ingen krigshelt

I august 1914 meldte Adolf Hitler seg med begeistring til den tyske hæren etter utbruddet av første verdenskrig. Han ble plassert på Vestfronten og mottok i løpet av krigen både jernkorset av første og andre grad. Men Hitler var ingen helt.

Hitler oppholdt seg under det meste av krigen flere kilometer bak frontlinjen der han i egenskap av kurer brakte meldinger mellom kommandopostene.

Jernkorset av andre grad fikk Hitler for å ha fulgt en offiser i sikkerhet sammen med fire andre kurerer, og oppgraderingen til første grad var mest av alt en vennetjeneste fra en offiser på en av de trygge kommandopostene bak frontlinjen.

Diagnose: hysterisk psykopat


Høsten 1918 ble Hitler og en gruppe kurerer fanget av et gassangrep bak fronten ved Ypres. Sennepsgassen svidde i øynene, og Hitler ble innlagt med midlertidig blindhet på et sykehus hjemme i Tyskland. Det var i hvert fall slik Hitler selv fremstilte det.

Ifølge legene på militærsykehuset var det slett ikke gassen som hadde satt en stopper for Hitlers krigsdeltagelse. Lidelsen var psykisk. Hitler ble diagnostisert som psykopat med symptomer på hysteri og tilbragte resten av krigen i en seng på et sykehus.

Les mer om Hitler under første verdenskrig

Les hele artikkelen om Hitler og hans lite ærerike soldatkarriere i Historie nr. 5/2012:

NB! Du må ha en profil hos Historie for å laste ned artikkelen. Den er gratis å opprette, og det tar bare et øyeblikk. Når du klikker på nedlastingsknappen, får du mulighet til å opprette en profil.

Kanskje du er interessert i