Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

På et myrlendt jorde utenfor Auschwitz-hovedleiren bygde fangene sin egen dødsleir.

Krig - Holocaust

Påstand: Gass var for risikabelt

Det blir hevdet at nazistene ikke kunne ha brukt Zyklon B-gass fordi det var for risikabelt.

PÅSTAND: Nazistene kan ikke ha brukt Zyklon B-gass i krematoriebygningene, for kombina­sjonen av den dødelige gassen og varmen fra ovnene ville ha forårsaket en dødelig eksplosjon.

FAKTA: I teorien stemmer det at store mengder Zyklon B i luften sammen med varmen fra ovnene ville ha forårsaket en kraftig eksplosjon i krematoriene. Men vitenskapelige undersøkelser har vist at den svært konsentrerte gassmengden som var påkrevd for å utrydde mennesker i gasskamrene, var 200 ganger lavere enn mengden som skal til for å frembringe en eksplosjon.

Så selv om nazistene hadde dosert gassen svært rundhåndet, ville mengden fremdeles ha vært altfor liten til å forårsake en eksplosjon.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul