Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kamikazepilotenes første selvmordstokt

I oktober 1944 ble over 40 amerikanske skip truffet av japanske fly fulle av sprengstoff. Kamikazeangrepene var i gang.

Japans første angrep med kamikazefly rystet sjøfolkene om bord på skipene som ble utsatt for aksjonen.

  1. oktober 1944 lå en stor amerikansk flåte i Stillehavet øst for Filippinene da japanske Zero-jagere nærmet seg i horisonten. Flyene var tungt lastet med bomber og sprengstoff, og til amerikanernes forskrekkelse hadde pilotene stø kurs mot skipene. Luftvernskyts sendte flere av flyene til vannflaten, men andre slapp gjennom og dundret inn i de amerikanske fartøyene.

Kamikaze betyr «guddommelig vind» og var betegnelsen for tyfonene som på 1200-tallet utslettet mongolske invasjonsflåter på vei mot Japan. Nå ble ordet brukt om selvmordsoppdragene som japanske piloter for første gang ble sendt ut på. Flere bølger av kamikazepiloter kastet flyene sine mot de amerikanske skipene ved Filippinene, og til sammen ble 46 fartøyer skadet eller senket.

Bill Simmons var vitne til angrepene, og han beskrev senere hva opplevelsen gjorde med amerikanerne:
«Vi var sikre på at vi hadde så godt som vunnet krigen, men da japanerne begynte med disse kamikazeangrepene, skremte det livet av oss alle sammen. Plutselig var vi ikke den mektige marinen som vi gikk og innbilte oss at vi var», fortalte Simmons.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul