Nazisme

Nazister bærer det røde naziflag

Nazismens tid

Nazismen har satt dype spor i historien med Hitlers Nazi-Tyskland som et av de mørkeste kapitlene i verdenshistorien. Nazismens vei til makten og oppbyggingen av Det tredje riket er historien om enormt hat, kynisk propaganda og voldsom brutalitet pisket opp av en både psykopatisk og karismatisk leder.

Nazismen er midtpunktet for De lange knivers natt, Nürnberglovene, Krystallnatten og konsentrasjonsleirer som Auschwitz og Dachau. Les om de skjebnesvangre årene da nazistene prøvde å realisere sin drøm om et arisk imperium og masseutryddelsen av jøder.
Baldur von Schirach sammen med Hitler, Bormann og Goebbels

Toppnazister

Hitler sto ikke alene. Bak seg hadde han en rekke toppnazister som ville gjøre alt for ham og nazismen. Blant disse var propagandaministeren Joseph Goebbels, nazilegen Josef Mengele, hjernen bak jødeutryddelsen Adolf Eichmann – og mange flere.

Hitlers håndlangere møtte forskjellige skjebner etter nazismens sammenbrudd. Noen ble henrettet eller fengslet like etter krigen. Andre flyktet og levde resten av sine dager under falsk identitet. Og noen er først nylig blitt stilt for en domstol for krigsforbrytelsene sine. Les om toppnazistene og deres grusomme gjerninger her.