Under rettssaken i Israel­ forsvarte Eichmann seg med at han bare utførte ordre.

Eichmann angret ikke jødeutryddelsen

Hittil ukjente båndopptak med naziprofilen Eichmann viser at det eneste han angret på, var at han ikke rakk å sende alle Europas jøder til dødsleirene.

Da Nazi-Tysklands "transportadministrator" Adolf Eichmann ble stilt for retten i 1961, forsvarte han seg med at han bare hadde fulgt ordre da han sendte millioner av jøder til dødsleirene under andre verdenskrig.

Nå avslører hittil hemmeligholdte lydopptak av Eichmann fra 1950-årene imidlertid at den kjente nazisten angret på at han ikke fikk fullført arbeidet med å utslette Europas jøder: «Vi kunne ha gjort mer», uttalte han under et intervju med en journalist som selv hadde kjempet i tyske Waffen SS.

Under intervjuet skrøt Eichmann, som på dette tidspunktet gjemte seg i Argentina, av at han ikke bare utførte ordre, men at han også deltok i planleggingen.

Båndopptakene ble funnet­ av det tyske magasinet Der Spiegel blant 4500 Eichmann­-filer som nylig ble frigitt av den tyske etterretningstjenesten.

I mai 1960 ble Adolf Eichmann tatt til fange av israelske agenter i Argentina og ført til Israel. Der ble han stilt for retten, tiltalt blant annet for forbrytelser mot menneskeheten, og dømt til døden. Eichmann ble hengt i et fengsel i byen Ramla i 1962.