Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gigantisk naziskatt funnet på bunnen av Atlanterhavet

SKATTEJAKT: En kiste med flere tonn gull. Det er hva britiske skattejegere mener å ha funnet i vraket av det tyske krigsskipet SS Minden på havets bunn sør for Island.

Wikipedia

2. verdenskrig hadde akkurat brutt ut da det tyske krigsskipet SS Minden stevnet ut fra Brasil 6. september 1939. Med om bord var en kostbar last - helt opptil 4 tonn gull fra Sør-Amerika - som skulle direkte til Tyskland.

Men SS Minden nådde aldri frem.

Britiske tropper fikk øye på skipet utenfor kysten av Island, og Hitler beordret skipet sunket slik at gullet ikke falt på de alliertes hender.

Nå - etter nesten 78 år på Atlanterhavets bunn - er historien om det tyske krigsskipet på vei tilbake til overflaten.

Sendt hjem av islandske myndigheter

I april i år oppdaget en gruppe britiske skattejegere en kiste i et postrom på vraket av SS Minden. De mener at kisten inneholder nettopp det gullet som fikk nazistene til å senke skipet da det ble oppdaget av de allierte.

Skattejegerne hadde ikke tillatelse til å gå på jakt i vraket, og ble derfor sendt hjem av islandske myndigheter.

Nå har de søkt om tillatelse til å dra tilbake og ta kisten med gull med hjem til England. De mener nemlig at gullet bør tilfalle de som fant det.

Tvil om skattens eksistens

Ifølge flere britiske medier er kistens innhold verdt opp mot 100 millioner pund. Det svarer til 830 millioner kroner, men historikere har i årenes løp sådd tvil om både skattens verdi og eksistens.

Det nye funnet bekrefter imidlertid ifølge ekspertene at det faktisk befinner seg en gigantisk naziskat på bunnen av Atlanterhavet.

Les også:

Nazisme

Slik tok nazistene makten i Tyskland

5 minutter
Nazisme

Hvordan flyktet Adolf Eichmann til Sør-Amerika?

2 minutter
Andre verdenskrig

Tyskernes hemmelige kodemaskin lå på havbunnen

2 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul