Wikipedia

Gigantisk naziskatt funnet på bunnen av Atlanterhavet

SKATTEJAKT: En kiste med flere tonn gull. Det er hva britiske skattejegere mener å ha funnet i vraket av det tyske krigsskipet SS Minden på havets bunn sør for Island.

2. verdenskrig hadde akkurat brutt ut da det tyske krigsskipet SS Minden stevnet ut fra Brasil 6. september 1939. Med om bord var en kostbar last - helt opptil 4 tonn gull fra Sør-Amerika - som skulle direkte til Tyskland.

Men SS Minden nådde aldri frem.

Britiske tropper fikk øye på skipet utenfor kysten av Island, og Hitler beordret skipet sunket slik at gullet ikke falt på de alliertes hender.

Nå - etter nesten 78 år på Atlanterhavets bunn - er historien om det tyske krigsskipet på vei tilbake til overflaten.

Sendt hjem av islandske myndigheter

I april i år oppdaget en gruppe britiske skattejegere en kiste i et postrom på vraket av SS Minden. De mener at kisten inneholder nettopp det gullet som fikk nazistene til å senke skipet da det ble oppdaget av de allierte.

Skattejegerne hadde ikke tillatelse til å gå på jakt i vraket, og ble derfor sendt hjem av islandske myndigheter.

Nå har de søkt om tillatelse til å dra tilbake og ta kisten med gull med hjem til England. De mener nemlig at gullet bør tilfalle de som fant det.

Tvil om skattens eksistens

Ifølge flere britiske medier er kistens innhold verdt opp mot 100 millioner pund. Det svarer til 830 millioner kroner, men historikere har i årenes løp sådd tvil om både skattens verdi og eksistens.

Det nye funnet bekrefter imidlertid ifølge ekspertene at det faktisk befinner seg en gigantisk naziskat på bunnen av Atlanterhavet.