Både kvinner og barn kunne lære å bruke en Panzerfaust – et effektivt antistridsvognvåpen.

Hitlerjugend angrep stridsvogner med pansernever

Året er 1945, og russerne har taket på Berlin. Men selv om tyskerne er i undertall, står både sivile, soldater og guttunger fra Hitlerjugend klar til å forsvare byen. De setter sin lit til det fryktede antistridsvognvåpenet Panzerfaust.

Tolvåringer i Hitlerjugend var klar til kamp

Utenfor Berlin står 1,5 millioner russiske soldater og 6250 stridsvogner klar til angrep. De vil innta byen i et slag som skal vise seg å bli avgjørende for andre verdenskrigs avslutning.

Innenfor bygrensen er rundt 100 000 tyskere rustet til motstand. Bare knapt halvparten av dem er trente soldater, resten er såkalte Volkssturm-menn og Hitlerjugend. Førstnevnte er en nyopprettet sivil hær, sistnevnte teller gutter helt ned i tolvårsalderen.

Hitlerjugend var bevæpnet med panzerfaust

Trass i fiendens skremmende overtallighet er tyskerne klar til å kjempe til siste mann. De er nemlig i besittelse av nazistenes nye supervåpen: Panzerfaust eller "panserneven". Et enkelt, men effektivt våpen som uten problemer kan uskadeliggjøre en pansret russisk stridsvogn.

De unge nazistene i Hitlerjugend er fryktløse. Med granatene susende rundt ørene går de på jakt etter fiendtlige stridsvogner. Med en panzerfaust over skuldrene.

Les mer om Panzerfaust

Les hele artikkelen fra Historie nr. 10/2014 med alt om Hitlers enkle supervåpen.

NB! Du må ha en profil på Historie for å laste ned artikkelen. Den er gratis å opprette, og det tar bare et øyeblikk. Når du klikker på nedlastingsknappen, får du mulighet til å opprette en profil.

Kanskje du er interessert i