Frem til 1955 hadde ikke Vest-Tyskland noen stående hær – den tidligere nazi-offiseren Albert Schnez etablerte derfor en hemmelig hær som forsvar mot Sovjetunion.

Nazi-offiserer opprettet hemmelig hær

Nylig frigitte dokumenter avslører at tidligere nazi-offiserer etablerte en hemmelig hær i 1949 i tilfelle av en sovjetisk invasjon.

11. august 2014

Nazi-hær sto klar mot Sovjetunionen

Nylig frigitte dokumenter fra den tyske etterretningstjenesten BND avslører at 2000 tidligere nazi-offiserer under ledelse av Albert Schnez i 1949 etablerte en hemmelig hær. Ifølge dokumentene besto skyggehæren av 40 000 mann og skulle aktiveres ved en eventuell åpen konflikt mot Sovjetunionen.

Få et actionkamera gjennom et utrolig godt tilbud sammen med HISTORIE

Alt var klart til nazi-hæren

Schnez' plan var å bevæpne hæren med opprørspolitiets våpen, som han fikk tilgang til via en kampfelle i innenriksdepartementet. Dokumentene viser også at Schnez' indre krets var i dialog med transportfirmaer om å få tildelt kjøretøyer i tilfelle av en rød invasjon. Gruppens forberedelser inkluderte også spionasje mot venstreorienterte tyske politikere.

Ifølge dokumentene kjente den vest­tyske kansleren Konrad Adenauer til skyggehæren fra 1951, men han gjorde ingenting for å få den nedlagt. Det er ikke kjent om hæren noensinne ble oppløst.

Kanskje du er interessert i