Romer skrev nazistenes bibel
Ifølge nazistene var tyskerne et folk som var utpekt til en helt spesiell plass i historien. Men Tyskland hadde bare vært en samlet nasjon i 60 år, og befolkningens herkomst var usikker. Den tyske nasjonalfølelsen fant SS-lederen Himmler i en gammel romersk bok.

Nazistenes ariske ideal med blondt hår og blå øyne stammet blant annet fra den romerske historikeren Tacitus.
- september 1924 kom en ung, hengslete mann inn på toget i den bayerske byen Landshut.
Med i vesken hadde han en bok han ville fordype seg i.
Øynene bak de tykke brilleglassene slukte hvert ord, og den unge mannen levde seg raskt inn i beretningen som utfoldet seg på sidene.
En gang i en fjern fortid fantes det et folk som var sterkt, rent og modig, fortalte boken ham.
Det heroiske folket var germanerne, og denne stammen var ifølge den unge mannen opphavet til ham selv og hans tyske landsmenn.
«Hvilket herlig bilde som tegnes av våre edle, redelige og opphøyde forfedre. Slik burde vi bli igjen – eller i hvert fall noen av oss», skrev den bleke unge mannen beveget i dagboken sin.
Mannen på toget var Heinrich Himmler, den senere riksføreren for nazistenes fryktede SS-korps.
Og boken som imponerte ham, var den romerske forfatteren Publius Cornelius Tacitus’ skrift Germania fra år 98 e.Kr.
Boken skulle få vidtrekkende betydning for både Himmler og Tyskland. Dens beskrivelser av germanerne som et særegent folkeslag ble brukt av nazistene som historisk begrunnelse for at tyskerne var et utvalgt og rasemessig overlegent folk som hadde rett til å herske over andre med de virkemidler som måtte til.
Germania ble med Himmlers hjelp opphøyd til nazistenes bibel og dreiebok for hetsen mot alle de ikke regnet som ekte tyskere.