Flickr/Wikimedia Commons, DoD photo by Staff Sgt. Dean Wagner/Wikimedia Commons
Warthog, A-10 Thunderbolt II, Golfkrigen, Irak, Kuwait

Flygende maskinkanon knuste Saddam Husseins hær

Da Irak invaderer Kuwait i 1990, tar det lille landets allierte igjen. Ned fra himmelen farer et hissig kampfly – «Vortesvinet» – som skal komme til å spille en nøkkelrolle i nedkjempingen av irakerne.

Natt til 27. februar 1991 snegler en 5 km lang militærkonvoi seg frem langs landeveien som forbinder Kuwait med nabolandet Irak.

Seks måneder før har Iraks diktator Saddam Hussein brukt veien til å invadere Kuwait, nå bruker soldatene hans veien til å flykte.

I flere uker har Kuwaits allierte bombet irakerne i landet. En kjapp retrett er soldatenes eneste mulighet til å komme seg hjem med livet i behold.

«Dette krigsflyet vant krigen for de allierte.» Irakisk general om Warthog-flyets betydning under Golfkrigen.

Men mange av de ca. 10 000 irakerne i konvoien kommer aldri så langt. Fra himmelen over dem lyder det et øredøvende brøl – USAs fryktinngytende kampfly A-10 Thunderbolt II, kjent som «Vortesvinet» (Warthog), har kastet seg over dem.

Noen øyeblikk senere står konvoiens for- og baktropp i flammer, skutt i brann av Warthogenes tunge maskinkanoner.

Irakernes 3000 kjøretøy – stridsvogner, lastebiler og jeeper – er fanget i en dødelig trafikkork på veistrekningen som ettertiden har gitt navnet «dødens landevei».

Golfkrigen, Irak, Kuwait

De irakiske soldatene forlot kjøretøyene sine og flyktet da koalisjonsstyrken angrep dem.

© PHC HOLMES, US Navy/Wikimedia Commons

Mens den vestlige koalisjonens styrker rykker frem, regner krigsflyenes ild ned over irakerne. I løpet av de neste ti timene knuser koalisjonen den irakiske hæren.

«Jeg mistet overblikket over antallet irakiske lik som satt fast i de ulmende vrakene eller lå med ansiktet begravd i sanden», fortalte den britiske journalisten Robert Fisk.

Irakernes massive nederlag skyldes i stor grad koalisjonsstyrkenes overlegenhet i luften. Som den amerikanske piloten Frank Sweigart senere fortalte til avisen The Washington Post:

«Det var som å skyte fisk i en tønne.»

Warthog, A-10 Thunderbolt II, GAU-8 maskinkanon

Rekylen fra den enorme maskinkanonen har en kraft på 45 kilonewton (ca. 4,5 tonn), noe som bremser flyets hastighet med flere kilometer i timen når den avfyres.

© U.S. Air Force photo/Wikimedia Commons

Maskinkanon kan knuse stridsvogner

Titan beskytter piloten

I løpet av de seks ukene Golfkrigen varte, deltok 132 vortesvin. De ødela 987 irakiske stridsvogner og 52 Scud-B-raketter.

Krigsflyet var den nyeste utgaven av de såkalte luft-til-bakke-angrepsflyene. Flytypens oppgave er å gi flystøtte til soldater på bakken ved å bekjempe fiendens kjøretøyer, bunkere, artilleri og luftvern.

Flyene er tungt pansret slik at de kan motstå fiendtlig ild, og de er i stand til å fly lavt – helt ned til 30 meter over terrenget, noe som gjør dem usynlige for radarsystemer.

Warthog, A-10 Thunderbolt II, Golfkrigen, Irak, Kuwait

A-10 Thunderbolt II ble utviklet av USAs flyvåpen på 1970-tallet, men etter planen skal amerikanerne pensjonere krigsflyet senest i 2029.

© Flickr/Wikimedia Commons

USAs første luft-til-bakke-angrepsfly var Douglas A-1 Skyraider, som ble utviklet på slutten av 2. verdenskrig. Det propelldrevne flyet spilte siden en stor rolle i USAs militære innsats under Korea-krigen og i Vietnam.

Flyet viste seg imidlertid å være sårbart for nordvietnamesernes missiler, som skjøt ned 266 Skyraiders under Vietnamkrigen.

Derfor bestilte det amerikanske flyvåpenet et nytt og forbedret luft-til-bakke-angrepsfly fra flyprodusenten Fairchild Republic i 1972, og fire år senere kunne Skyraiderens avløser gå på vingene.

Golfkrigen, Irak, Kuwait

Den USA-ledede koalisjonen satte nesten 2700 irakiske kjøretøyer ut av spill på «dødens landevei».

© DoD photo by Staff Sgt. Dean Wagner/Wikimedia Commons

A-10 Thunderbolt II fikk en toppfart på 676 km/t og er mer manøvrerbart enn forgjengeren. Sikten er også kraftig forbedret, da cockpiten har større vinduer enn forgjengeren og er plassert høyere på flyet.

Den enslige piloten i cockpiten er plassert i et beskyttende skall av 544 kg titan, som stedvis er nesten 4 cm tykt. Derfor omtales cockpiten ofte som «badekaret», og den tåler angrep fra panservernraketter.

Flyet er ikke bare godt beskyttet – det har også fått dødelig ildkraft. Under vingene ligger kraftige bomber, men krigsflyets mest bemerkelsesverdige våpen er utvilsomt den 6 m lange syvløps maskinkanonen GAU-8 med en kaliber på 30 mm. Maskinkanonen stikker frem under nesen på flyet.

Krigsfly må pensjoneres

Fra 1977 til 1984 ble det bygget 716 A-10 Thunderbolt II-fly. Etter det stoppet produksjonen, først og fremst pga. kutt i forsvarsbudsjettet.

Til tross for sin forestående pensjonering har «Vortesvinet» vært ekstremt aktivt i tjenesten opp gjennom 1980-årene, og under Golfkrigen (1990–1991) spilte flyet en avgjørende rolle i USAs nedkjempelse av Saddam Husseins soldater.

Som en irakisk brigadegeneral sa det etter nederlaget:

«Dette krigsflyet vant krigen for de allierte.»

President George H.W. Bush, USA

President George H.W. Bush og USA sto i spissen for FN-koalisjonen som tvang Saddams styrker ut av Kuwait.

© Shutterstock

A-10 Thunderbolt II vendte tilbake til Irak i 2003, da USA invaderte Irak og fjernet Saddam Hussein fra makten.

Selv i dag er de effektive luft-til-bakke-angrepsflyene aktive, og USA har 281 av dem. I mars 2023 ble det imidlertid kunngjort at det amerikanske flyvåpenet planlegger å fase ut flyet frem mot 2029.

Inntil da vil krigsflyet fortsatt være i luften – og det er bra, ifølge pilot Joshua Waggoner, som selv har fløyet A-10 Thunderbolt II. Som han sa det i 2009:

«Dette flyet kan ta opp kampen mot en hvilken som helst forbryter i verden.»