Britiske soldater gikk på fylla for å fordrive tiden

Arkeologer har funnet haugevis av flasker som har inneholdt alt fra øl til gin. De ble drukket av engelske soldater utstasjonert i Israel.

Forskere håper å kunne stille ut flaskene i enten England eller Israel.

© ASSAF PERETZ/IAA, CLARA AMIT/IAA

Hundrevis av glassflasker er funnet ved byen Ramla 17 km sørøst for Tel Aviv i Israel. Under første verdenskrig sto det en kaserne her som britiske soldater bodde i.

Og det er ved søppeldynga utenfor kasernen at arkeologene har gjort det omfangsrike funnet. «Rundt 70 prosent av alt avfallet var spritflasker.

Det later til at soldatene utnyttet pausen i Israel og slappet av med å drikke alkohol», sier arkeolog Ron Toueg i en presseuttalelse.

Rester overlevde brann

Den britiske leiren huset tropper under generalmajor Edmund Allenby i ni måneder fra november 1917, før det ble bestemt at de skulle erobre land lenger nord.

Kasernen har på et tidspunkt brent ned til grunnen, men mange av etterlatenskapene er likevel bevart.

Soldatene drak all slags sprit

Det mest oppsiktsvekkende funnet var alle flaskene. En glassekspert har undersøkt dem og funnet frem til hva de har inneholdt.

Konklusjonen er at soldatene ikke var kresne på hva de helte i seg. I flaskene – som kom fra Europa – er det spor av både øl, vin, gin, likør og whisky.

Flasken har inneholdt Dewar’s whisky.

© ASSAF PERETZ/IAA, CLARA AMIT/IAA