Britiske soldater tilbrakte lite tid i skuddlinjen

Granskning av dagbøker har vist at britiske soldater oppholdt seg kortere tid i skyttergravene enn historikere hittil har trodd.

Soldatene tilbrakte i gjennomsnitt halvparten av tiden i skyttergraven.

© National Archive & Shutterstock

Historikere har til nå fremstilt første verdenskrig som om soldatene tilbrakte det meste av tiden i skyttergravene ved frontlinjene. Men en analyse av britiske soldaters krigsdagbøker viser nå at britiske soldater ved vestfronten i gjennomsnitt bare brukte 47 prosent av tiden sin i skyttergravene. I stedet roterte troppene mellom frontlinjen, reservelinjen og hvilestasjonene.

Dagbøker skal avsløre soldatenes hverdag

Mens kavaleristene bare tilbrakte 20 prosent av tiden ved frontlinjen eller i kamp, ble 62 prosent av artillerisoldatenes tid brukt i kamp ved frontene. Undersøkelsen er foretatt av eksperter fra *Goldsmiths, en institusjon under University of London. Med hjelp fra frivillige har forskere gjennomgått dagbøkene.

Nå vil historikere undersøke de arkiverte dagbøkene for å finne ut mer om soldatenes hverdag under første verdenskrig – for eksempel hvor ofte de hadde anledning til å ta et bad og spise et varmt måltid.

Soldatene skrev ned nøyaktige registreringer under operasjonene.

© National Archive & Shutterstock

Britenes liv ved frontene

  • Britiske styrker ble sendt i krig mot Tyskland 4. august 1914.
  • Soldatene ble gjennomsnittlig beskutt hver femte dag.
  • Rundt 750 000 britiske soldater døde.