Fryktet kaperskip funnet på havbunnen

Kaperskipet La Marquise de Tourny spredte frykt blant britiske handelsskip for 300 år siden – helt til det forsvant sporløst. Nå har dykkere funnet vraket.

På havbunnen har dykkere blant annet funnet kanonene som senket en rekke britiske handelsskip.

Etter 260 års uvisshet har historikere kommet et steg nærmere en løsning på hva som skjedde med det beryktede kaperskipet La Marquise de Tourny da det forsvant sporløst på 1700-tallet.

Vraket av skipet ble nylig oppdaget av et amerikansk dykkerselskap på bunnen av Den engelske kanal. Blant vrakrestene var en 52 kilo tung skipsklokke der skipets navn var inngravert. Ifølge eksperter sank den fryktede kaperen trolig under en voldsom storm på kanalen.

Den tremastede fregatten ble identifisert fordi skipets navn sto på den store skipsklokken.

Den 460 tonn tunge fregatten var utstyrt med 25 kanoner, og var et av mange bevæpnede handelsskip som ble brukt i kampene mellom Frankrike og England. Begge nasjonene forsøkte å skade motpartens handel med kolonier i Vest-India og Amerika ved å gi privateide skip lov til å plyndre fiendtlige handelsskip. Bare mellom 1746 og 1747 erobret La Marquise de Tourny hele fire britiske handelsskip. Funnet av kaperen har vakt stor oppsikt, fordi det i hele verden bare er funnet tre lignende skip tidligere.