Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Krig - Napoleon

Hadde Napoleon hemoroider?

Det sies at Napoleon led av hemoroider og andre sykdommer. Er det sant?

Ja, det stemmer at Napoleon led ganske kraftig av hemoroider. Et seiglivet rykte, som det nok ikke er hold i, sier at hemoroider ga Napoleon så store smerter at han var nødt til å ri i damesal. Hemoroider var ikke det eneste feltherren slet med. Gjennom mange år hadde han store problemer med å late vannet, noe som selvsagt var svært smertefullt. Kombinasjonen av de to lidelsene har fått enkelte historikere til å spekulere i om Napoleon led av schistosomiasis, en sykdom forårsaket av en parasitt, som han i så fall skulle ha blitt angrepet av under felttoget sitt i Egypt i 1798-1801.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul