Alexey Druzhinyn / EPA / Ritzau Scanpix

APRILSNARR: Putin er i familie med Napoleon og Djengis Khan

Russiske genforskere har kartlagt president Putins arvemasse og påvist et overraskende nært slektskap med en lang rekke av historiens største personligheter.

At Russlands president, Vladimir Vladimirovitsj Putin, ikke er en Hr. Hvem-Som-Helst har verdens ledere visst i årevis. Men nå tyder forskning også på at presidenten ikke har det fra ukjente.

Putins samlede arvemasse er blitt kartlagt av et forskerteam fra Russlands vitenskapelige akademi og sammenlignet med DNA-spor fra en rekke kjente historiske personer.

“Det er enestående! Presidentens DNA-profil matcher både Napoleon, Cæsar, Aleksander den store og Djengis Khan, og det kan ikke herske tvil om familiært slektskap,” uttaler forskningsleder Aleksej Kosjytov fra Institutt for Cytologi og Genetikk, en sibirsk underavdeling av Russlands vitenskapelige akademi.

Slik så Putins forfedre ut:

Forskere gjenskaper familiealbumet med AI

En kunstig intelligens utviklet i samarbeid med software-eksperter fra Kalasjnikov Tekniske Universitet har kombinert over 400 genetiske markører for utseende med Putin-familiens DNA samt historiske bilder og statuer. Resultatet viser hvordan Putins berømte slektninger med 97 prosents sannsynlighet så ut i virkeligheten.

Wiki Commons / KB / Shutterstock / Musée Crozatier

Napoleon var russisk bastard

Napoleons mor, Letizia Bonaparte, kom fra en lavadelig familie på Korsika og bodde i flåtebyen Ajaccio, der det myldret av russiske sjømenn. De russiske forskerne tror at Napoleon kan ha vært resultatet av en ungdomsaffære.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Aleksander den store hadde skytiske aner

Historiens kanskje største hærfører nedstammet fra den makedonske kongefamilien Argeadene. Hans farfar, Amyntas 3, var en notorisk kvinnebedårer med tallrike koner og elskerinner, deriblant flere skytere fra dagens Ukraina.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Djengis Khan fikk gener fra rus-folket

Djengis Khan la på 1200-tallet grunnen til et mongolsk imperium som strakte seg fra Korea til Krim. Djengis skyldte sin oldefar Khabul Khan mye – sannsynligvis også en genpool beriket med DNA fra bortførte rus-kvinner fra Kievriket i vest.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Julius Cæsar kan spores til Volga

Det julisk-claudiske dynastiet i Roma var etterkommere av helten Aeneas, som anses som Romas grunnlegger. Aeneas kom fra Troja nær innseilingen til Svartehavet, og de russiske forskerne mener at han opprinnelig stammet fra Volga-regionen – Putin-slektens kjerneland.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Kraftig potens forklarer slektskap

Geogenetikk-professor Aleksej Kosjytov opplyser at president Putins DNA-profil er av den sjeldne typen “alfa-alfa-viril”, som bare noen ganske få promille av menneskeheten besitter.

Kosjytov og hans forskningskolleger vurderer at presidentens slekt gjennom det meste av verdenshistorien har vært utstyrt med en ekstremt kraftig potens, hvilket forklarer de mange historiske båndene.

De russiske forskerne er allerede i gang med å søke om tilgang til ytterligere 120 DNA-prøver fra notabiliteter som Mahatma Gandhi, Vilhelm Erobreren, Astrid Lindgren og Chuck Norris, for som professor Kosjytov sier: “Vi er overbevist om at president Putin nedstammer fra stort sett alle fortidens giganter.”