APRILSNARR: Putin er i familie med Napoleon og Djengis Khan

Russiske genforskere har kartlagt president Putins arvemasse og påvist et overraskende nært slektskap med en lang rekke av historiens største personligheter.

Russiske genforskere har kartlagt president Putins arvemasse og påvist et overraskende nært slektskap med en lang rekke av historiens største personligheter.

Alexey Druzhinyn / EPA / Ritzau Scanpix

At Russlands president, Vladimir Vladimirovitsj Putin, ikke er en Hr. Hvem-Som-Helst har verdens ledere visst i årevis. Men nå tyder forskning også på at presidenten ikke har det fra ukjente.

Putins samlede arvemasse er blitt kartlagt av et forskerteam fra Russlands vitenskapelige akademi og sammenlignet med DNA-spor fra en rekke kjente historiske personer.

“Det er enestående! Presidentens DNA-profil matcher både Napoleon, Cæsar, Aleksander den store og Djengis Khan, og det kan ikke herske tvil om familiært slektskap,” uttaler forskningsleder Aleksej Kosjytov fra Institutt for Cytologi og Genetikk, en sibirsk underavdeling av Russlands vitenskapelige akademi.

Slik så Putins forfedre ut:

Kraftig potens forklarer slektskap

Geogenetikk-professor Aleksej Kosjytov opplyser at president Putins DNA-profil er av den sjeldne typen “alfa-alfa-viril”, som bare noen ganske få promille av menneskeheten besitter.

Kosjytov og hans forskningskolleger vurderer at presidentens slekt gjennom det meste av verdenshistorien har vært utstyrt med en ekstremt kraftig potens, hvilket forklarer de mange historiske båndene.

De russiske forskerne er allerede i gang med å søke om tilgang til ytterligere 120 DNA-prøver fra notabiliteter som Mahatma Gandhi, Vilhelm Erobreren, Astrid Lindgren og Chuck Norris, for som professor Kosjytov sier: “Vi er overbevist om at president Putin nedstammer fra stort sett alle fortidens giganter.”