Public Domain

FBI er på sporet av Jimmy Hoffas lik

Avsløring fra en døende mann gir omsider FBI et konkret spor i jakten på den forsvunne fagforeningsbossen.

På dødsleiet fortalte en tidligere søppelfyllingseier i 2020 en historie som FBI nå har kastet seg over.

En svart limousin kjørte inn på den nå avdøde Frank Cappolas søppelfylling i New Jersey i 1975. I bilen satt noen mafiamedlemmer, og i bagasjerommet lå en ståltønne, som den da 15 år gamle Cappola og faren hans ble satt til å grave ned.

Ifølge Cappola inneholdt ståltønnen liket av fagforeningsformannen Jimmy Hoffa, hvis forsvinning i 47 år har vært et av USAs største mysterier.

Allerede i 1975 undersøkte FBI søppelplassen – etter å ha mottatt et tips – men fant ingenting. Nå prøver de igjen.

Med mafiaens hjelp fikk Hoffa på 1950- og 60-tallet fagforeningen International Brotherhood of Teamsters til å blomstre.
Over en million lastebilsjåfører var organisert i fagforeningen, og dens pensjonsfond finansierte mafiaens kasinobygging i Las Vegas.

Historien om Hoffas jordiske rester går på alle amerikanske TV-stasjoner. Dette innslaget ble vist på NBC News.

Hvorfor måtte Hoffa drepes?

Hoffa satt i fengsel fra 1967 til 1973 fordi han hadde forsøkt å bestikke jurymedlemmer i de mafia-relaterte sakene han var involvert i. Da han etter løslatelsen forsøkte å gjenvinne posten som leder av sin gamle fagforening, ble han kidnappet av tre mafiamedlemmer.

Hvorfor mafiaen ønsket å kvitte seg med Hoffa, er det ingen som vet. Ifølge én teori var mafiaen godt fornøyd med avløseren og jerngrepet de dermed hadde på sjåførenes pensjonsfond.