Kidnappingen av milliardær-barnebarnet, Paul Getty

En sommernatt i 1973 blir 16-åringen Paul Getty bortført i Roma. Kidnapperne truer med å skjære gutten i småstykker og sende delene i posten, hvis de ikke mottar en enorm sum løsepenger.

En sommernatt i 1973 blir 16-åringen Paul Getty bortført i Roma. Kidnapperne truer med å skjære gutten i småstykker og sende delene i posten, hvis de ikke mottar en enorm sum løsepenger.

Paul Getty III har på seg stramme jeans, en glinsende T-skjorte og høye støvletter med en brukket hæl den dagen han forsvinner sporløst fra jordens overflate.

Den 16 år gamle gutten med det lange, kobberrøde håret og fregnene på nesen er et kjent ansikt i Romas uteliv, og natt til 10. juli 1973 er han som vanlig å finne på byen.

Sammen med jetsettere som Mick Jagger fra Rolling Stones, filmregissør Roman Polanski og kunstneren Andy Warhol har Paul Getty ravet fra vannhull til vannhull.

Klokken tre om morgenen begynner nattklubbene å stenge. Paul er på dette tidspunktet rimelig bedugget. Han forlater selskapet og sjangler gjennom den klamme sommernatten til Piazza Navona midt i Roma. Her dumper han tilfeldigvis på venninnen Danielle.

«Kan du ikke være så snill å kjøre meg hjem?», snøvler Paul, men venninnen bare fnyser av spørsmålet. Så skjeller hun ham ut etter noter for å ha smittet henne med en kjønnssykdom.

«Du er ikke noe mer enn et navn», roper hun til den berusede gutten før de skilles.

Paul stavrer ustøtt videre gjennom byen, men stopper opp for å gjenvinne balansen nå og da.

På et tidspunkt blir han stående foran en fontene der vannet fosser ut av munnen på en marmorfigur, og full som han er, mener Paul bestemt at statuen plutselig lyser opp i et smil, plirer med øynene og stirrer muntert på ham.

Det neste han får med seg er en lyden av hvinende dekk fra en bil som bremser opp ved siden av ham. To menn hopper ut av bilen, griper fatt i Paul og tvinger ham ned på gulvet bak forsetene. Så gasser bilen opp.