Dagbok avslører Jack the Rippers identitet

Jack the Ripper klarte å skjule sin sanne identitet så lenge han levde. Men noe tyder på at han likevel ikke var i stand til å holde de brutale gjerningene for seg selv, og at han delte sine forbrytelser med dagboken.

Forskere mener at bomullsforhandleren James Maybrick var Jack the Ripper.

© Wikipedia

I nesten 130 år har verdens forskere, journalister, historikere og kriminalinteresserte bakset med særlig ett spørsmål:

Hvem var Jack the Ripper?

Men identiteten bak mannen som spredte frykt og redsel i Londons gater i 1888, da han drepte minst fem kvinner på de mest bestialske måter, har forblitt et mysterium.

Til nå.

Med vennlig hilsen Jack the Ripper

En gammel dagbok har pekt forskere i retning Jack the Rippers sanne identitet. Dagboken ble funnet i Liverpool under et soveromsgulv som tilhørte den velstående bomullsforhandleren James Maybrick.

Dagboken inneholder detaljerte beskrivelser av drapene på fem kvinner i London og på én enkelt kvinne i Manchester.

Og så skriver forfatteren:

"Jeg gir dere navnet som alle kjenner meg for, så historien kan fortelle hva kjærlighet kan gjøre med den fødte gentleman. Med vennlig hilsen, Jack the Ripper ".

Hovedmistenkt

Der fins mer enn hundre bøker med teorier om Jack the Ripper, og både forfattere, kirurger og forstyrrede personer har vært mistenkt for å stå bak de makabre forbrytelsene.

Også James Maybrick har tidligere vært i forskernes søkelys. Dagboken ble nemlig funnet allerede i 1992, men den gangen ble det raskt sådd tvil om dagbokens ekthet.

Men historikeren Robert Smith, som har forsket på temaet i årevis, fastslår i en ny bok at dagboken er ekte.

"James Maybrick er den mest sannsynlige forfatteren. Det er ingen tvil om at han nå er hovedmistenkt", sier han til den britiske avisa The Telegraph.