Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Charles Manson

Drepte Charles Manson noen?

Charles Manson var en av historiens mest beryktede mordere. Han hjernevasket 20 unge mennesker til å begå mord, men selv fikk han aldri blod på hendene.

Bettmann/Getty Images

Amerikaneren Charles Manson er kjent som en av historiens mest beryktede mordere – selv om det aldri har blitt bevist at han slo i hjel noen selv. I juli 1969 kom Manson nærmest på et egentlig drap.

Under en narkohandel skjøt han en mann, men mannen overlevde. Den 29. mars 1971 ble Manson likevel dømt til døden for syv tilfeller av overlagt drap.

Denne dødsdommen ble siden omgjort til livstid. I alle tilfellene var de drepte stukket ned av medlemmer av kulten The Manson Family som han var leder for.

Manson-familien ble hjernevasket til mord

Dommeren mente at Manson sto bak forbrytelsene fordi han hadde hjernevasket drapsmennene og motivert dem til å begå drapene.

Før rettssaken hadde den da 35 år gamle Manson tilbrakt halve livet i fengsel.

I tiden etter 1967 hadde den psykisk ustabile og arbeidsløse mannen klart å samle en flokk på cirka 20 personer rundt seg og skape en kult der hans mørke tanker sto i sentrum.

Manson overbeviste tilhengerne sine om at det ikke var lenge til dommedag og at det ville bli en voldsom rasekrig som Mansons disipler kom til å vinne.

I august 1969 utførte Mansons folk en rekke drap for å få startet denne rasekrigen.

Charles Manson ble sittende inne frem til sin død den 19. november 2017, 83 år gammel.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul