Jack the Rippers ofre var respektable borgere

Flere av seriemorderen Jack the Rippers ofre hadde ifølge nylig offentlig- gjorte folketellingsarkiver levd respektable liv med mann og barn.

19. august 2015 av [email protected]

Jack the Ripper ble kjent for sine gruoppvekkende drap på minst fem prostituerte som han fant i Londons mørke smug i 1888. En gjennomgang av britiske folketellingsarkiver fra 1881 som nettopp er offentliggjort, viser at flere av de drepte kvinnene kom fra stabile forhold.
Og at de først gikk inn i prostitusjon halvveis ut i livet.
Annie Chapman, som var 40 år da hun ble drept, er oppført i arkivene som gift med stallgutten John Chapman. I 1882 døde deres 12 år gamle datter av hjernehinnebetennelse, og begge foreldrene begynte å drikke. Ekteskapet røk, og Annie så seg nødt til å arbeide som prostituert.
38-årige Catherine Eddowes bodde med sin mann Thomas Conway, som ifølge arkivene arbeidet som selger. Også svenske Elizabeth Stride, 37 år, levde sammen med sin mann, som var tømrer. Alle de tre kvinnene ble funnet drept og delvis partert i Øst-London i 1888. Undersøkelsen er utarbeidet av findmypast.com – et nettsted som har spesialisert seg på slektsgranskning.

Kanskje du er interessert i