Tempelet er tilegnet Inanna, også kjent som Ishtar, gudinnen for kjærlighet og fruktbarhet og den viktigste guddommen i Assyria, det enorme riket som Nimrud den gang var hovedstad for.
I tempelet har forskerteamet, som også omfatter irakiske arkeologer, blant annet oppdaget en stele som viser gudinnen avbildet inne i et stjernesymbol. Funnet blir beskrevet av lederen for arkeologteamet, dr. Michael Danti, som «spektakulært».
Nimrud var verdens mest folkerike by
I tillegg til tempelet er arkeologene også i gang med å grave ut et nærliggende palass.
Byggverket ble bygget av den assyriske kongen Adad-Nirari 3., som hersket fra 810 f.Kr. til 783 f.Kr.
Under utgravningen av palasset fant arkeologene blant annet en rekke store steiner med navnene på Assyrias tidligere konger.
Det assyriske riket var fra 1300- til 700-tallet f.Kr. regionens dominerende stormakt.
Riket opplevde sin storhetstid under Adad-Nirari, og det samme gjorde Nimrud, som med 75 000 innbyggere var verdens mest folkerike by.
I år 612 f.Kr. ble imidlertid byen ødelagt av invaderende fiender og gikk til grunne.
Først i 1845 ble ruinene av Nimrud oppdaget av den engelske arkeologen Austen Henry Layard, som startet utgravninger av byen.
Men mer enn 150 år med utgravninger gikk i vasken da Den islamske staten fikk kontroll over området i 2015 og systematisk begynte å ødelegge de arkeologiske restene etter Nimrud, samt de mange vakre gjenstandene som fortsatt var på museene.
Byen ble befridd fra Den islamske staten i 2016, og de overlevende fortidsminnene blir nå bevoktet av Iraks hær – som nå også står for å passe på det nyfunne tempelet.
VIDEO: Se IS' ødelegge Iraks antikke skatter