© Getty Images og Shutterstock

Eksperter: Ingen skjulte rom i Tutankhamons grav

Forskere har endevendt den 3341 år gamle graven, og tilbakeviser nå en gang for alle teorien om at den inneholder et skjult rom.

1. juni 2018 av Pernille Mogensen

Barnekongen Tutankhamons grav skjuler verken hemmelige rom, korridorer eller ukjente hulrom, fastslår forskere fra Det polytekniske universitet i Torino i Italia.

Det skriver flere internasjonale medier, blant dem BBC

Forskerne har foretatt grundige skanninger av den 3341 år gamle graven, og skrevet en så overbevisende rapport at også egyptiske myndigheter nå anerkjenner den skuffende kjensgjerningen.

Teori: Graven ble bygd til Nefertiti

Bakgrunnen er at den britiske egyptologen Nicholas Reeves i 2015 lanserte en teori om at den nordlige veggen i gravkammeret skjulte et hulrom.

Han mente at rommet kunne være den egyptiske dronning Nefertitis grav. Nefertiti var gift med Tutankhamons far, farao Akhnaton, og oppnådde høy status.

Men fordi graven hennes aldri er funnet, har vitenskapsfolk lett etter den i årevis.

Ifølge Reeves var Tutankhamons gravkammer muligens opprinnelig Nefertitis, som døde rundt 12 år før guttekongen. Da Tutankhamon døde, ble han stedt til hvile i den ferdige graven.

Få mange flere historiske nyheter

I hvert nummer av HISTORIE har vi fire sider med siste nytt fra historiens og arkeologiens verden. Akkurat nå får du ni nummer av HISTORIE til knallpris, slik at du kan holde deg oppdatert på nye oppdagelser, funn og forskning.

Du kan også abonnere på vårt nyhetsbrev og få våre beste artikler digitalt to ganger i uken. 

Kanskje du er interessert i