Grav funnet i Kina tilhører “Østens Shakespeare”

Arkeologer har funnet graven til en av Kinas mest berømte forfattere. Tang Xianzu blir sammenlignet med Shakespeare, og de to forfatterne døde også samme år.

Den kinesiske forfatteren Tang Xianzu er blant annet kjent for sin serie av teaterstykker “Fire drømmer”.

Den berømte kinesiske forfatteren Tang Xianzus grav er funnet i den kinesiske Jiangxi-provinsen – ved siden av både sin første, andre og tredje kone. Men sluttscenen i hans liv har neppe vært like dramatisk som den i "Romeo og Julie".

Arkeologene kunne identifisere Xianzus grav fra 1616 ut fra gravsteinen og sarkofagens lokk.

Stammer fra Ming-dynastiet

Forfatterens grav ble funnet sammen med 41 andre graver ved byen Fuzhou, hvorav 40 av dem stammer fra Ming-dynastiet (1368-1644).

“Foruten at vi lærer om Xianzus familie, lærer vi også mer om utdannelse, kultur og jordbruk i Ming-dynastiet,” sier Mao Peiqi, som er viseformann for ’Chinese Society on Ming Dynasty History’, om funnet til People’s Daily.

Ved gravene har arkeologer også funnet seks gravskrifter, og de mener at Xianzu har skrevet flere av dem.

Omtalt som “Østens Shakespeare”

Xianzu døde i 1616 – samme år som William Shakespeare døde i den engelske byen Stratford-upon-Avon.

Og Tang Xianzu er blant annet kalt “Østens Shakespeare” av den kinesiske presidenten Xi Jinping i 2015.

Han er best kjent for sin serie av fire skuespill kalt “Fire drømmer” og “The Peony Pavillion” (direkte oversatt peon-paviljongen, red.).

Vil gjenskape dikters fødeby

I Fuzhou, der gravene er funnet, er begeistringen for William Shakespeare generelt stor. Derfor kunngjorde byen allerede i fjor sine planer om å gjenskape den engelske forfatterens fødeby Straford-upon-Avon.