Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Grav skjulte verdens eldste eneggede tvillingpar

En gruppe forskere fra universitetet i Wien har gjort en bemerkelsesverdig oppdagelse etter å ha studert to barnelik fra en eldgammel grav.

Natural History Museum of Vienna

Verdens eldste eksempel på en grav med eneggede tvillinger stammer fra Østerrike. Det viser en ny studie av to barnelik fra en 31.000 år gammel grav 60 km nordvest for Wien.

Tvillingene ble opprinnelig funnet i 2005, og allerede den gang vakte funnet stor interesse.

Først nå har det imidlertid lyktes et forskerteam fra universitetet i Wien å hente ut nok DNA fra knoklene til å vurdere hvilken relasjon de to avdøde hadde.

“Det faktum at nok høykvalitets-DNA kunne utvinnes fra disse gamle barneskjelettene kan sammenlignes med sannsynligheten for å vinne i lotto”, sier studiens leder Maria Teschler-Nicola i en uttalelse til pressen.

Tvillingene i graven var dekket med rød oker.

© Natural History Museum of Vienna

Tennene avslører aldersforskjellen

Forskerne vet også at graven ble åpnet etter at den var anlagt. Forklaringen er at den ene tvillingen døde kort etter fødselen mens broren overlevde ca. 50 dager.

Aldersforskjellen har forskerne funnet fram til gjennom å analysere de to spebarnas tenner:

En mørk strek på anleggene til tennene, den såkalte newborn line (fødselslinjen) i emaljen skiller tiden før og etter et barns fødsel.

At tvillingene ble stedt til hvile sammen, viser ifølge forskerne at de hørte sammen i bevisstheten til den gruppen de tilhørte.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul